Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Yamlina - Jagodna malina Rubus illecebrosus

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Potem ti lepo raste. Si jo pognojila? V kakšni zemlji jo imaš?
Moja je manjša od lani in čisto pri tleh.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Plamenka moja ima visja stebelca, liste pa nic vecje. Je sele pred dobrim tednom pokukala iz zemlje. Imam jo na gredi med jagodami, pri sajenju sem jo podlozila z kompostirano ovcjo volno in cez zimo zastrla s kompostom iz listja. Bom porocala, kako bo napredovala._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Plamenka

Takole je zacvetela, zrasla pa ni veliko.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo kod mene danas pojeden prvi i jedini zreli plod ove godine Very Happy .

https://www.youtube.com/watch?v=ShcGKLNo3k
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Teh malin se tudi mi ne bomo najedli. Spomladi je zelo hitro odgnala, potem se je rast ustavila, že pred več kot enim mesecem je začela cveteti, pa še vedno je plod droban in zelen._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Plamenka

Moja je imela nekaj cvetov, ploda pa nobenega, vsaj zaenkrat.
Uporabniški avatar
Plamenka

Samo toliko je letos zrasla.
Uporabniški avatar
Plamenka

Yamlina se je razrasla. Cvetov je bilo okoli 10, naredila je 3 plodove, ki pa mi niso všeč in je verjetno ne bom več imela.

California

Odgovor Napisal/-a California »

Pozdravljeni ljubitelji Jamline.
Moja sadika se je letos razrasla in tudi zelo bogato cvetela ter formirala plodove, kateri pa resnici na ljubo ne predstavljajo nekega presežka zato sem se odločil dva tedna nazaj da jo odstranim (še ptice so jo pustile pri miru).
Včeraj sem slučajno opazil par drobnih poganjkov iz zemlje okoli mesta kjer je rastla in ko sem jih poizkusil izpulit sem potegnil ven kar konkretne kose.
Danes sem se zadeve lotil sistematično in odkopal kar zajetno količino zemlje kar globoko kjer sem nato našel polno korenin z omenjenimi belimi poganjki usmerjenimi proti površini.
Moj zaključek: rastlina je izredno invazivna in na mojem vrtu nima mesta.

Srečno._________________Lep pozdrav
Vlado
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi jaz sem se lani odločila, da gre Yamlina ven in tudi pri meni je kasneje ven prišlo še nekaj poganjkov. Zdaj, upam, da jih ne bo več.
Odgovori