Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Še en posebnež med močvirci v moji zbirki s svojim temno rdečim cvetom. Velikost cveta je nekoliko manjša, cvet je nabit in kompakten, liste ima suličaste in malo bolj svetlo zelene, tudi glede rasti je bolj skromen, prvo leto je zrastel cca 80 cm (foto Brane B.)

braneb

Pred dvemi leti sem si želel, da bi imel vsaj 10 različnih moč.hibiskusov. No to mi je uspelo in na slikah je že 11. Posebnost tega je, da ima zelo zmečkane cvetne liste, bele z lila poprhom in cvetovi so skoraj vsi enake velikosti. Na eni cvetni vejici ima od 8 do 10 cvetov iz korenin pa požene kar precej vejic tako, da ga prištevam k mnogocvetnim (foto Brane B.)

braneb

Še en močvirc iz moje zbirke, ki ima precej velik cvet in zacveti med prvimi. Ima suličaste liste, v višino pa je letos zrastel do 150 cm. (foto Brane B.)

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Kot pravi Metuljc:
Večina slezov menja barvo cvetov v odvisnosti od temerature, dolžine dneva in kdo ve koliko drugih spremenljivk!
braneb

Ja res je težko točno določiti različnosti. Sam sem se lotil letos malo bolj sistematsko ugotavljanje različnosti moč.hibiskusov, čisto iz hobija, da ugotovim koliko imam različnih. Ustvaril sem si posebne foto albume za močvirce in vsakega poslikam 12 x makro (4 x portret cveta, portret prašnikov, zadnji in oba stranska profila cveta, velikost cveta - meter, list, steblo - barva, popek cveta) Zabeležim tudi datum slikanja, višino grma, sončno ali oblačno vreme in fotke uvrščam v album po barvah cvetov, obliki cvetov in obliki listov.Seveda bo kdo rekel, si ti pa lušta, ja res je se mi kar lušta, ker se ob tem tudi zabavam in uživam v cvetju.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni slaba ideja. Užival boš veliko dlje. Še ob fotografijah, ko bodo že zdavnaj odcveteli.
Mimogrede: če odgovarjaš na zadnji prispevek, ga prosim ne citiraj. Če ima še fotografije, se eno in isto preveč ponavlja. Tako ponavljanja otežuje pregled zlasti na malih ekranih mobilnih telefonov.
braneb

Tu je še en različen močvirc, ki pri meni doseže največjo velikost cveta. Zacveti med prvimi, v višino zraste do 140 cm in ima suličaste liste (foto Brane B.)

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

pozdrav

Čudoviti cvetovi, za okras vsakega doma...

lepo bodimo, Mil
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Naš beli hibiskus, ki še vedno najde kak popek za dnevno cvetenje, pa je naredil kar precej cvetnih vejic s popki povprečne (trenutno) debeline lešnika.

Me prav zanima, ali je realno pričakovati kak cvet?

Indijansko poletje bi pomagalo Wink ._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mislim, da je. Le, da bodo cvetovi velikosti oreha, če se bo tole vreme nadaljevalo. Wink Laughing
Odgovori