Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2018
Po slabih dveh tednih (ampak res "slabih", delal sem 21. se mi zdi), je zmanjkalo mehurčkov. Zgleda, da bo padla 1. letošnja omakca. Bomo videli, kako bo eksperiment uspel.
Sicer pa, če bi obstajala rubrika "Naši uporabniki priporočajo", bi stavil na Lemon drop. Oba grmička (sicer čez palec komaj kaj višja od 60cm) res polna, plodovi že na pogled lepi, rahlo narebreni (ne tako kot recimo pri habaneru, katerega plodovom sodelavc pravi "ta zmečkani"), okus pa bombastičen. Ravno prav te šavsne v jezik, limona mi pa kar ne gre in ne gre iz glave.
Če bo 1. eksp. uspel, sledi drugi, _________________go with your instinct to live as you want
Sicer pa, če bi obstajala rubrika "Naši uporabniki priporočajo", bi stavil na Lemon drop. Oba grmička (sicer čez palec komaj kaj višja od 60cm) res polna, plodovi že na pogled lepi, rahlo narebreni (ne tako kot recimo pri habaneru, katerega plodovom sodelavc pravi "ta zmečkani"), okus pa bombastičen. Ravno prav te šavsne v jezik, limona mi pa kar ne gre in ne gre iz glave.
Če bo 1. eksp. uspel, sledi drugi, _________________go with your instinct to live as you want
Velja, ko pridem domov...
Je pa tudi res, da je bila količina "eksperimentalna" - če si predstavljaš, je bilo v litrskem kozarcu vsega skupaj za dobro polovico robe. Prejšnje dni, ko sem klonkal (ne po živalsko sicer), je v drugem kozarcu "vrelo", danes zjutraj pa mehurček in basta._________________go with your instinct to live as you want
Je pa tudi res, da je bila količina "eksperimentalna" - če si predstavljaš, je bilo v litrskem kozarcu vsega skupaj za dobro polovico robe. Prejšnje dni, ko sem klonkal (ne po živalsko sicer), je v drugem kozarcu "vrelo", danes zjutraj pa mehurček in basta._________________go with your instinct to live as you want
Evo, tole sem prej poslikal:
Ne vem, plesnivo še ni, itak bo pa nos po odprtju povedal, al je za stran al za skuhat...
Na tem mestu en medklic za vse tiste, ki delate omake: kako shranjujete plodove do same kuhe? Vemo, da plodovi različno zorijo, eni prej, drugi kasneje in nastane dilema, kako shraniti sveže utrgane plodove, medtem ko čakamo na tiste, ki bodo šele dozoreli. Jaz recimo jih dam v hladilnik, ampak tako zdržijo kvečjemu en teden, potem se začnejo mehčati itd... Nekje tu sem prebral, da jih eni zamrzujete - kako se to obnese po odtaljevanju? Se mi zdi, da bi bilo vse vodeno...
No, pa naj bo za lahko noč eno tihožitje
_________________go with your instinct to live as you want
Ne vem, plesnivo še ni, itak bo pa nos po odprtju povedal, al je za stran al za skuhat...
Na tem mestu en medklic za vse tiste, ki delate omake: kako shranjujete plodove do same kuhe? Vemo, da plodovi različno zorijo, eni prej, drugi kasneje in nastane dilema, kako shraniti sveže utrgane plodove, medtem ko čakamo na tiste, ki bodo šele dozoreli. Jaz recimo jih dam v hladilnik, ampak tako zdržijo kvečjemu en teden, potem se začnejo mehčati itd... Nekje tu sem prebral, da jih eni zamrzujete - kako se to obnese po odtaljevanju? Se mi zdi, da bi bilo vse vodeno...
No, pa naj bo za lahko noč eno tihožitje
_________________go with your instinct to live as you want
Zamrzni tako ali drugače. Pri fermentiranju obstojajo nepisana pravila, ki se jih je treba držati. Če boš delal po svoje ni problema. Lahko, da bo tudi v redu. Samo ruleto sam nerad igram ne glede na količino._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.