Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Samooskrba: površine/osebo
juglans je napisal/a: |
V obdobju najučinkovitejše samooskrbe je bilo odpadkov tako neverjetno malo, da kar nisem mogel verjeti. V celem letu sem mislim da dvakrat odpeljal smeti na otok, nič več. |
Moj vtis v času, ko največ zraste, je tak, da so odpadki za odvoz, kolikor jih je, v ogromni večini embalaža - in pa če se zgodi, da je kakšna trajnejša stvar dala odpoved (steklena, elektronska...). Organske zadeve gredo na kompost, edino še, kar ven štrli in ne vem, kako se lotiti, so kosti, ker jih je (perutninske) treba držati proč od psa, ki pokriva celotni teren.
crtj je napisal/a: |
Organske zadeve gredo na kompost, edino še, kar ven štrli in ne vem, kako se lotiti, so kosti, ker jih je (perutninske) treba držati proč od psa, ki pokriva celotni teren. |
Vse piščančje kosti dajem v Organko. Drobne kosti lepo predela, ostanejo edinole piščali. A tudi te sprhnijo po par letih. Oziroma, če ti v kompostu gredo na živce, jih pobereš ven, parkrat udariš s kladivom in se spremenijo v male drobce. Tiste od odraslih kokoši in puranov bi pa znale predstavljati večjo težavo. Goveje gredo v mešane odpadke, od telečjih reber pa tudi kar v Organko.
Slučajno sem naletela na tale članek (v angleščini):
https://www.shtfdad.com/much-need-plant-feed-family/
https://www.shtfdad.com/much-need-plant-feed-family/