Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Pozdrav
Jaz sem dve sadiki posadila v plastenjak, na drugo stran od paradižnikov. Tudi pri meni je veliko poganjkov in listja, plodov pa ni. Vidi se, kakor da bo sedaj nastavila cvetove...uf...ne vem kaj bo s tega.
Drugo leto definitivno posadim zunaj pod ( 3 m stran) jablano. pa naj pleza, najprej po lojtrci iz prekel, nato pa po drevesu...
Lepo bodimo, Mil
Jaz sem dve sadiki posadila v plastenjak, na drugo stran od paradižnikov. Tudi pri meni je veliko poganjkov in listja, plodov pa ni. Vidi se, kakor da bo sedaj nastavila cvetove...uf...ne vem kaj bo s tega.
Drugo leto definitivno posadim zunaj pod ( 3 m stran) jablano. pa naj pleza, najprej po lojtrci iz prekel, nato pa po drevesu...
Lepo bodimo, Mil
Kako pa izgleda rastlina v plastenjaku, ima vsaj moške cvetove ali tudi teh ni, oz- kako je nasploh s cvetovi? Me samo zanima kako se obnaša. Nedvomno veselo raste, tako kot večina rastlin v toplem.
Ja, tudi sam jo spustim na drevo, a ker je ta tik ob potoku terja pogosto usmerjanje poganjkov, da ne zaidejo na predel kje potem plodovi ne bi bili dostopni. Sicer bi pustil, da večinoma rastejo prosto.
Ja, tudi sam jo spustim na drevo, a ker je ta tik ob potoku terja pogosto usmerjanje poganjkov, da ne zaidejo na predel kje potem plodovi ne bi bili dostopni. Sicer bi pustil, da večinoma rastejo prosto.
Danilo je napisal/a: |
Čajote "delajo" vse do zmrzali. Če so zastale v rasti, dodaj gnojilo in dobro zalivaj. Mi je pa zanimivo, kako bodičaste čajote odlično rodijo, gladke na še bolj sončni legi pa bogo. Upam, da bodo izkoristile lepo jesen. |
Preveč sončna lega lahko pomeni tudi težave za pravočasen dotok vode v rastlini do listov in plodov. Mogoče celo vpliva na razvoj cvetov. Primerjava z mojo prejšnjo lokacijo čajot kaže na nekaj takega. Bile so v dopoldanski senci in na udaru opoldanskega sonca. Roditi so začele šele septembra, ko se je nekoliko ohladilo. Sedaj, ko imajo delno zaslombo vej na drevesu začenjajo prej. No, pa tudi priprava zemlje je sedaj boljša, tako da lokacija ni edina sprememba.
crtj je napisal/a: |
Ne vidim nič cvetov, ne moških ne ženskih ne kaj tretjega. Zdaj a je to zato, ker jih ni ali zato, ker jaz ne uspem ali ne znam videti, tega pa ne vem |
Cvetki so majčkeni, moraš res pozorno pogledati, a se jih da najti. Ženski rastejo iz pazduh pri listih, po dva običajno, moški na malih "viticah" v večjih skupinah. Išči bolj proti koncu mladih poganjkov.