Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Malo si me "zdrmal", Bicikel . Prav lepa je; ste že kaj premišljevali o rodnosti nebodečih sort?
Takole pa je moja čajota prispela do kivija, posamezni poganjki so že pristali na kiviju. Kakšno olajšanje, konec skrbi s privezovanjem.
Nora rastlina, sedaj so prvi poganjki ki pristajajo na kiviju, dolgi že okrog osemnajst metrov .
Mimogrede, mimoidoča soseda me je spraševala, ali vem kaj pomeni odpadanje plodov. Sama razmišlja, da odpada, ker je zrela, jaz ji nisem imel povedati kaj pametnega. Vprašal sem jo če jo gnoji .... ._________________mfranc
Takole pa je moja čajota prispela do kivija, posamezni poganjki so že pristali na kiviju. Kakšno olajšanje, konec skrbi s privezovanjem.
Nora rastlina, sedaj so prvi poganjki ki pristajajo na kiviju, dolgi že okrog osemnajst metrov .
Mimogrede, mimoidoča soseda me je spraševala, ali vem kaj pomeni odpadanje plodov. Sama razmišlja, da odpada, ker je zrela, jaz ji nisem imel povedati kaj pametnega. Vprašal sem jo če jo gnoji .... ._________________mfranc
Skladiščenje čajot v kleti se mi dobro obnese. Pomembno je le da niso v zaprti posodi, ali pokriti gajbici, ker potem hitro splesnijo. V kleti se zložene na polici oz mizi obdržijo do naslednjega poletja._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Letos je raznolikost čajot večja kot ponavadi. Se je našel en novi hibrid
Prav presenečen sem bil ko sem jih našel skrite!
Temnozelene bodičaste!
https://imgur.com/a/ViAGSMZ
Prav presenečen sem bil ko sem jih našel skrite!
Temnozelene bodičaste!
https://imgur.com/a/ViAGSMZ