![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Gobarjenje 2018
-
- Kraj: Domžale
Eh, iz leta v leto je več gobarjev, oziroma nabiralcev gob ( vsaj meni se tako zdi ),
pa gobe zaradi tega nič manj ne rastejo. Sploh zadnji dve sezoni sta bili prav neverjetno bogati.
V nedeljo sem samo jaz na mojem "sprehodu" videl okoli 100 jurčkov, ki so ali pa bodo zgnili v gozdu.
Zaparkirane poti in smetenje so seveda druga zgodba ...
Vsekakor pa noben, še tako brezvesten gobar, ne naredi takšnega razdejanja v gozdu kot gozdarji/spravljalci lesa s svojo težko mehanizacijo.
Pač, moje mnenje ...
pa gobe zaradi tega nič manj ne rastejo. Sploh zadnji dve sezoni sta bili prav neverjetno bogati.
V nedeljo sem samo jaz na mojem "sprehodu" videl okoli 100 jurčkov, ki so ali pa bodo zgnili v gozdu.
Zaparkirane poti in smetenje so seveda druga zgodba ...
Vsekakor pa noben, še tako brezvesten gobar, ne naredi takšnega razdejanja v gozdu kot gozdarji/spravljalci lesa s svojo težko mehanizacijo.
Pač, moje mnenje ...
-
- Kraj: Rimske Toplice
Pepe je napisal/a: |
Gobe rastejo glede na pogoje v tleh in zraku, ne pa glede na nabiranje. Kot da bi slak manj rasel, ker ga na vsak (mehanski) način želimo uničiti. |
Nimaš čisto prav. Pogobje (micelij) se razrašča daleč naokoli (glede na gobe, ki zrastejo iz njega) in s hojo ga uničujemo. Torej hoja vpliva na rast.