Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2018
-
- Kraj: Domžale
Ena hudomušna gobarska misel, ki je vsaj meni zelo všeč:
"Hodi po gobe, dokler je čas,
kajti prišel bo čas, ko ne bo več časa.
Šel boš po gobe."
Drugače sem pa danes spet preživel eno prijetno dopoldne v družbi "pikic" ...
... in "tončkov":
Pa še buhtelj:
Sem bil kar priden in nisem nabral veliko preveč:
.Nazadnje urejal/a Andrej Banko 23 Sep 2018 13:44; skupaj popravljeno 1 krat
"Hodi po gobe, dokler je čas,
kajti prišel bo čas, ko ne bo več časa.
Šel boš po gobe."
Drugače sem pa danes spet preživel eno prijetno dopoldne v družbi "pikic" ...
... in "tončkov":
Pa še buhtelj:
Sem bil kar priden in nisem nabral veliko preveč:
.Nazadnje urejal/a Andrej Banko 23 Sep 2018 13:44; skupaj popravljeno 1 krat
mravlja je napisal/a: |
Ja, mfranc, stari, izkušeni gobarji pa napravijo potke od gobe do gobe . |
Huh, o kakšnih potkah pa govoriš? Pri gobarjih vlada stroga konspiracija, še obreznine je treba skriti .
Enkrat sem si dovolil pri družinskem gobarjenju označiti vhod s ceste v gozd, na dober teren. Zame je bila na približno kilometer razdalje vsa hosta enaka . Ob cestnem robu sem postavil nekakšno piramido iz kamenja. Ob drugem gobarjenju (z "lastniki" terena he, he) je bilo znamenje takoj opaženo in odstranjeno. Ob zgražanju, kateri tepec je to postavil .... _________________mfranc
-
mfranc je napisal/a: |
Pri gobarjih vlada stroga konspiracija, še obreznine je treba skriti . |
Redki s(m)o takšni, po moje ...
No, tam kjer jaz odrežem gobo, bi moral za mano hoditi kak dober forenzik, da bi ugotovil, kje je prej tam kaj raslo.
Sicer na kakšni Pokljuki se mi zdi takšno "skrivanje" nesmiselno, ampak si vseeno vzamem čas.
Pač tisti ostanek dnišča beta ( štorček ) in obreznine, ki ležijo naokoli so mi tako neestske. Me skoraj tako motijo kot zbrcane mušnice.
-
Najmanj enkrat na leto obiščem Pokljuko v času gob, in to že petdeset let. Če ni gob, je pa sprehod v naravi. Ampak samo enkrat je bil tak sprehod brez vsake gobe. Kaj pa letos? Ja, sem bil pred dvema tednoma, ko še ni bilo nove rasti, osem ur potikanja in cca 2kg jurčkov. Velik uspeh zame, pa ne zaradi jurčkov, ampak osmih urah pohajkovanja med podrtimi drevesi in skalovju pri enim manj kot osemdesetih!_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.
https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa