Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kobulasta oljčica - Elaeagnus umbellata

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

So dobre in slabe novice.

Dobre so, da so potaknjenčki zelo lepo zrasli.

Slabe pa, da jih je napram prvotni populaciji do sedaj uspešno preživelo zelo malo, mislim, da jih je ranga 5 do 10.

Ampak so res lepi, takih še ni bilo.

Vsekakor gre v izdelavo tudi nova generacija, tj. v naslednjem mesecu do dveh bom znova narezal.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ok, če je kakšna šansa, pol se priporočam. Sicer pa ni problema
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

Pozdravljeni, mene pa zanima, če kdo ve kje bi se dalo kupiti sadike v okolici Ljubljane?

Videl sem, da se ponujajo na spletu (poslano po pošti), cene tudi precej razlicne 10-20€.

LP
Dejan
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Prosim za pomoč pri razdelitvi potaknjencev

http://forum.gartlc.si/gartlc-post-143842.html#143842
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Na voljo bodo predvidoma 3-4 mlade oljčice (2 leti iz potaknjenca).

Bile so posajene pri prijatelju pri hiši, ki gre v prodajo. Ker kupcem predvidoma ni toliko do rastlin, sem bil povabljen, da jih vzamem nazaj in poiščem novi dom.

Na voljo bodo do danes do vključno srede, kar ostane ne-oddano, gre z mano v MS.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Se ve sorta ?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Verjetno je Sweet-n-tart, ne bom pa trdil 100% zagotovo... Ker v zadnjih 2 letih pobiram samo S&T, prej pa sem malo tu malo tam.

Najboljše ti je vzet vse, pa bo ziher kakšna vmes Smile

So pa to v vsakem primeru gojeni kultivarji, niso divjaki.

To so že kar lepo raščene mlade rastline, letos so hotele temeljito cveteti, vendar zdaj zaradi presaditve to ne bi bilo najboljše, ker jih je glede na grudo treba po moje porezati na polovico.

Spodaj na sliki jih je 5 zato, ker je vmes še ena hrušica (ta gre v MS, razen če ima kdo rojstni dan in silno veliko željo).

Nazadnje urejal/a crtj 14 Apr 2019 11:08; skupaj popravljeno 1 krat
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Škoda, da nisem blizu
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

V četrtek grem s preostalimi za MS, tako da lahko kakšno ujameš po poti, če še bo.

Rastline so zdaj ven iz vrečk in zasute v velikem loncu, tako da so korenine na varnem.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Če se nihče ne javi do odhoda v MS, bi jaz prosil za eno.
Imam sicer jesenske potaknjence, ki so zaenkrat lepo odgnali, če pa se bodo ukoreninili, bomo pa še videli.
A 2 leti hitreje je vseeno hitreje.
Very Happy
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori