Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Uf, lepe imaš, Plamenka!
Katera sta pa tisti na oranžnem in na plavem krožničku?
Sama letos nisem nič kaj slikala - jih je bilo (in še jih je) toliko, da se ven ne vidim (skuhala sem že toliko šalše, da bo dovolj za deset let!!!!)_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Katera sta pa tisti na oranžnem in na plavem krožničku?
Sama letos nisem nič kaj slikala - jih je bilo (in še jih je) toliko, da se ven ne vidim (skuhala sem že toliko šalše, da bo dovolj za deset let!!!!)_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Hvala!
Nadina, na oranžnem krožničku je Black and Brown Boar. Semena sem dobila od Garden-je. V modri posodici je pa Chocolate Stripes - ta je vsako leto v mojem izboru in se ga še nisem naveličala.
Bom pa naslednje leto spet poskusila zmanjšati število sort. Kadarkoli grem nabirat, vedno jih je nekaj, ki jih moram fermentirati in tisto pisanje listkov, pa spravljanje v posebne posodice vzame kar nekaj časa. Tako ali tako jih pa ne gledam dolgo, ampak gredo hitro v mezgo...
Nadina, na oranžnem krožničku je Black and Brown Boar. Semena sem dobila od Garden-je. V modri posodici je pa Chocolate Stripes - ta je vsako leto v mojem izboru in se ga še nisem naveličala.
Bom pa naslednje leto spet poskusila zmanjšati število sort. Kadarkoli grem nabirat, vedno jih je nekaj, ki jih moram fermentirati in tisto pisanje listkov, pa spravljanje v posebne posodice vzame kar nekaj časa. Tako ali tako jih pa ne gledam dolgo, ampak gredo hitro v mezgo...
Jaz sem letos tudi zadovoljna z paradižniki.
_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Moja včerajšnja bera na pultu - prva večja končno so začeli množično zoreti
Po vrsti od zgoraj navzdol (od leve proti desni):
Kimerley, Volovsko srce, Zero, Marmande, Yellow pear, Pelati siciliano, Stupice, Roma, 'Od sosede' (Chocolate stripes??), Red cherry.
Tile spodaj so zrasli iz semen od Vode, katerih sorto je poimenovala 'Od sosede'. Pričakovala sem nekaj rdečega klasičnega paradižnikastega, zrasli so pa črtasti in 'črni'
Sem malo iskala in ugotovila, da bi to lahko bil Chocolate stripes. Moram Vodo vprašati, če so se ji morda zamešala semena ali če so semena skrižana? Voda?
Kakorkoli, navdušena sem, da ga imam. Čudovit je; noro lepo izgleda, dobro rodi, zelo okusen je. Res sem navdušena
Malo me edino matra, ko ne vem točno, kdaj je zrel. No, zdaj ko sem ga že dvakrat pobirala in degustirala, mi je že malo bolj jasno
Po vrsti od zgoraj navzdol (od leve proti desni):
Kimerley, Volovsko srce, Zero, Marmande, Yellow pear, Pelati siciliano, Stupice, Roma, 'Od sosede' (Chocolate stripes??), Red cherry.
Tile spodaj so zrasli iz semen od Vode, katerih sorto je poimenovala 'Od sosede'. Pričakovala sem nekaj rdečega klasičnega paradižnikastega, zrasli so pa črtasti in 'črni'
Sem malo iskala in ugotovila, da bi to lahko bil Chocolate stripes. Moram Vodo vprašati, če so se ji morda zamešala semena ali če so semena skrižana? Voda?
Kakorkoli, navdušena sem, da ga imam. Čudovit je; noro lepo izgleda, dobro rodi, zelo okusen je. Res sem navdušena
Malo me edino matra, ko ne vem točno, kdaj je zrel. No, zdaj ko sem ga že dvakrat pobirala in degustirala, mi je že malo bolj jasno