Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

posadil, zaščitil pred polži in mačjimi kremplji, in - pozabil zaliti. Glede na to, da za naslednjih 24 ur ni napovedana prav huda vročina, najbrž ne bo prehude zamere. Mi je pa med tlačenjem-teptanjem zemlje uspelo zlomiti eno malo vejo - vejico z nekaj listki. Najbrž ne gre za cepljen del, ali pač ?

Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zalivanje med sajenjem je fajn tudi zato, ker pomaga zemlji se usesti, ne da bi jo moral prav močno tlačiti - nasuješ na pol, temeljito zaliješ, pa zgrabiš rastlino za primerno točko in malo (malo, ne pa recimo 10+ cm) pomigaš gor dol, da se s pomočjo tiste vode delci lepo oprimejo okoli koreninske grude.

Ampak se zgodi vedno, da človek kaj takega, kar pozna kot dobro, spusti - jaz sem pozabil dodati v jamo trhel les (oblika boja proti suši).
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Kol mora biti precej višji od sadike in ne obratno._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Morda tole bolj spada med oglase, tako da če je moteče, naj moderator izbriše.

Dobil sem nekaj sadik od drevesničarja Viher Marka. Poleg Peterson's PawPaw (Wabash, Susquehanna, Shenandoah) še Summer Delight in Lemman's Delight.

Drugače se je pa zorenje asimin zaradi mrzlih noči zelo upočasnilo. Plodovi so trdi kot kamen, tudi sorte, ki so začele zoreti pred enim mesecem, ne zorijo. Upam, da bo naslednji teden toplejši.

Lp, Andrej
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Moje asimine kljub hladnejšemu vremenu počasi zorijo se mehčajo._________________LP
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

AndrejK je napisal/a:
Drugače se je pa zorenje asimin zaradi mrzlih noči zelo upočasnilo. Plodovi so trdi kot kamen, tudi sorte, ki so začele zoreti pred enim mesecem, ne zorijo. Upam, da bo naslednji teden toplejši.

Napoved pravi, da bo do 22 stopinj, ponoči do 11.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

AndrejK je napisal/a:

Dobil sem nekaj sadik od drevesničarja Viher Marka. Poleg Peterson's PawPaw (Wabash, Susquehanna, Shenandoah) še Summer Delight in Lemman's Delight.

Pišem ZS Smile
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Malce nenavadno a vendarle.
Z vseljem bi poskusil omenjen sadež in sadež ali dva tudi kupil. Če je kdo od vas pripravljen in se nahaja v bližini Ljubljane bi bil hvaležen.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Tole toplo vreme je pospešilo zorenje asimin, tako da sem danes obral kar je še ostalo sorte Sunflover in Prima._________________LP
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Igy,
ko primerjaš sorti Prima in Sunflower ti je katera bo določenih karakteristih boljša od druge ali pa sta ti tam-tam ?
Odgovori