Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriški kaki - Diospyros virginiana

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Eni pa smo v penziji in imamo zdaj čas Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Eni pa dobro poznamo lokacijo...............
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Še to mi je prišlo na misel: ali imajo tile kakiji Nikita's gift semena ?
In, če jih imajo, kaj bi zraslo iz njih, glede na to, da je sorta hibrid ? D. Lotus ali D. Virginiana ?!
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

AB, tega vprašanja še nisem razčistil. Prva informacija pred leti je bila, da semena niso plodna. Lani je bilo nekaj semen, čisto drobnih, nisem pa jih sejal.

https://www.houzz.com/discussions/1514567/nikitas-gift-seeded-with-out-a-male-tree Tule znani am. gojitelj Jerry pravi, da so semena verjetno N. G. x Virginiana .
Ne vem, velja to tudi za mene, čeprav v bližini ni nobenega drevesa Am. kakija? Rolling Eyes Rolling Eyes . Vsekakor letos ev. semena posejem.

https://www.ourfigs.com/forum/blueberry-home/138811-nikita-s-gift

http://www.lubera.co.uk/plants/fruit-trees/kaki-trees/kaki-hybrids/kaki-hybrid-nikitas-gift_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem včeraj naročil nekaj semen D. Virginiana. Iz Litve .
Me zanima, kaj bom dobil ?! Upam, da ne bodo kakšna stara in presušena ...
Saj je bil majhen denar, tako da v vsakem primeru ne bo kakšne posebne škode, le izgubljen čas.
Vsekakor bi bil vesel, če bi lahko dobil kakšno preverjeno, sveže seme.
Kdo sploh tukaj ima ameriški kaki ? Igy, Optimist ... ?!
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Meni so tista semena vsa skalila, je pa res da morda ni še pravi čas zanje glede na to da zorenje šele prihaja...
Imam tudi jaz namen naročit_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Majster

Odgovor Napisal/-a Majster »

mfranc in Optimist

Imata kakšne slikce in opise/mnenja okusov zrelih hibridnih kakijev?
mfranc

Optimist?

Wink_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Imam 5 sort Virginie in 7 Ukrajinskih hibridov.
Gora Goverla sem lani cepil na Tipo in je letos že rodila, vse ostalo sem cepil to pomlad in bo še dolga...

Ves Tipo so mi ptiči načeli, Goro so pustili pri miru

Gora Goverla v primerjavi s Tipo

Tipo je dosti slajši, vendar zdrizast ko je umeden, medtem ko je meso umedene Gore še vedno mogoče lepo rezati z nožem na krhlje.Medi počasi, sedaj so že 14 dni v kuhinji in se jim nikamor ne mudi...
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mfranc

Optimist je napisal/a:
Gore še vedno mogoče lepo rezati z nožem na krhlje.Medi počasi, sedaj so že 14 dni v kuhinji in se jim nikamor ne mudi...

Tole se zanimivo bere, lahko bi bila bolj (čimbolj Wink ) pozna sorta? Pri nas je panika, vsi kakiji so se začeli mehčati._________________mfranc
Odgovori