Jajčevci 2019

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Jajčevci 2019

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za naslednje leto imam spet nekaj novih sort jajčevcev in sem že v pričakovanju, kakšni bodo. Wink Upam le, da bodo semena kalila in da bo vzklilo tisto, kar piše na vrečkah.

Nove sorte:
-White Fingers
-Lousiana Long Green
-Kashmiri Brinjal
-Striped toga
-Rosita
-Japonsky Karlik
-Lay Yaw
-Cambodian Green Giant

Striped toga in Lay Yaw bosta bolj za okras, poleg novih pa bom sejala še lanske Purple long in Lista da Gandia.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Vse sem pregledala, zelo zanimiv in raznovrsten izbor. Neverjetna si! Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz ostajam kar pri Pusa Purple Cluster

- to je pravo ime za tiste rodne, male, vijolične, od katerih sem semena dobila od Ane (pod netočnim imenom Pusa Purple Long) in jih gojim zadnje 3 leta. 1 plod sem znova pustila dozoreti. Skrižan ne bo, sem letos imela le to sorto, na voljo bo dovolj semen.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Jaz ostajam kar pri Pusa Purple Cluster

- to je pravo ime za tiste rodne, male, vijolične, od katerih sem semena dobila od Ane (pod netočnim imenom Pusa Purple Long) in jih gojim zadnje 3 leta. 1 plod sem znova pustila dozoreti. Skrižan ne bo, sem letos imela le to sorto, na voljo bo dovolj semen.

Tudi jaz, rodni, primerno majhni, s tanko lupino. Morda enkrat, ko bom velika.......(beri: imela čas oz. bom imela vrt vse dni pred nosom) preidem na več sort. Saj mikajo me, ampak, se trudim...... Embarassed
Uporabniški avatar
Plamenka

MijaLan, malo preveč sem gledala spletne trgovine, potem sem pa morala naročiti. Wink Pusa Purple Cluster so bili tudi meni všeč, a semen jajčevcev žal ne uspem izolirati, zato jih nimam več. Naslednje leto bom poskusila vsaj nekaj sort ločiti od drugih. V rastlinjaku bom po dve posadila diagonalno, eno sorto bom pa najbrž gojila pa na terasi v loncu.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

O, se ze zacenja Very Happy

Jaz bom cez praznike malo splanirala kaj in kdaj. No vsaj tak namen imam Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Pusa Purple Cluster so bili tudi meni všeč, a semen jajčevcev žal ne uspem izolirati, zato jih nimam več.
Če bo želja, jih lahko dobiš pri meni. Ker nisem posebna ljubiteljica jajčevcev, vzgajam samo eno sorto.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Imam semena klasičnega jajčevca, dobila od forumašice, mislim, da je New York ime ali nekaj podobnega. Letos je delal kot nor. Tudi jaz ostajam pri eni sorti._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, nekaj semenčkov bi z veseljem vzela. Wink
Odgovori