Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2019
Jaz bom to sezono močno oklestil količine. Zaloge imam namreč še vedno občutno preveč zase tako da v primeru normalne letine potrebujem nekje 4 - 5 primerkov.
Lemon drop za vlaganje
Habanero / Savina za omakce
Moruga za sušenje in pikantno olje
V kolikor mi bodo prezimovalčki zimo preživeli, imam na vrt namen posaditi 3 sadike, na balkon pa 2. In to bo dovolj. Če samo pomislim na par sezon nazaj, ko sem imel 64 sadik... Ojoj... No, saj je bilo čisto uredu. Potrebno je pač preizkušati razne stvari da se naučiš kako se čiliji gojijo, nato pa začneš pridelovati svojim potrebam, času in okusu primerno. Tako pač mislim.
lp.
Lemon drop za vlaganje
Habanero / Savina za omakce
Moruga za sušenje in pikantno olje
V kolikor mi bodo prezimovalčki zimo preživeli, imam na vrt namen posaditi 3 sadike, na balkon pa 2. In to bo dovolj. Če samo pomislim na par sezon nazaj, ko sem imel 64 sadik... Ojoj... No, saj je bilo čisto uredu. Potrebno je pač preizkušati razne stvari da se naučiš kako se čiliji gojijo, nato pa začneš pridelovati svojim potrebam, času in okusu primerno. Tako pač mislim.
lp.
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
No, saj imam od lani tudi doma priročen "solarij". Le temperature niso tako visoke.
Tole je tisti sirotek Habanero od lani. Počasi raste, ampak je lepo čokat:
Naslednji teden bom pa potem posejal še Brown Jalapeno in Jalapeno Craig's Grande.
Če do sredine februarja najdem še kakšno zanimivo, ne preveč pekočo sorto, ki me bo premamila,
bom še tisto posejal semenček ali dva istočasno s paprikami, drugače bo pa to vse od čilijev za letos pri meni.
Tole je tisti sirotek Habanero od lani. Počasi raste, ampak je lepo čokat:
Naslednji teden bom pa potem posejal še Brown Jalapeno in Jalapeno Craig's Grande.
Če do sredine februarja najdem še kakšno zanimivo, ne preveč pekočo sorto, ki me bo premamila,
bom še tisto posejal semenček ali dva istočasno s paprikami, drugače bo pa to vse od čilijev za letos pri meni.
Andrej Banko je napisal/a: |
Me sploh nič ne briga ... čez en teden bom posejal prva semena ! |
muha je napisal/a: |
Zate, ki imaš v službi plac zanje, ne bo nič prezgodaj. . Sicer pa: nekdo mora biti prvi, a ne? Naj dobro klijejo, rastejo in rodijo! |
Mislim, da je Andrej že prepozen za biti prvi ... - kajne pajo!