Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Navadni oreh - Juglans regia
Sem nov za par sadik orehov;
Jedrek
Perlowy
Mars
Sheinovo
Resovia
Cogilniceau
http://orzechowomi.pl/page/o-nas_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Jedrek
Perlowy
Mars
Sheinovo
Resovia
Cogilniceau
http://orzechowomi.pl/page/o-nas_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Če prav razumem, si jih dobil v teh dneh, torej zaradi mraza in zmrzali nista imela pomislekov. Kaže, da ima pan Adam zanimive spletne strani in zanimiv izbor, o katerem nam bo malo teže dobiti informacije.
Verjetno jih boš imel čez zimo še "zaprte", v dolini.
Naj ti dobro rastejo, da jih boš lahko "vesel ku radio" .
Verjetno jih boš imel čez zimo še "zaprte", v dolini.
Naj ti dobro rastejo, da jih boš lahko "vesel ku radio" .
-
- Kraj: Domžale
V Prekmurski vasici je naselil zapuščeno kmetijo moj prijatelj Luka.
Kaj kmalu je ugotovil, da je kmetija in okolica polna orehov in drugega zapuščenega sadja. Pričel je z obnovo in naletel na sadeže ogromnih orehov, med njimi tudi z rdečimi jedrci. Porodila se je ideja o postavitvi sadnega vrta in akcija!
Nabral je kar 240 podlag sejancev, narezal cepiče vseh obetavnih orehov, v akcijo pa smo stopili tudi kolegi in pridobili cepiče orjakov s tanko lupino iz vse evrope.
Tako sem na kulturni praznik - (po dolgem času fraj dan) izkoristil za potovanje v Prekmurje, kjer smo se našli štirje optimisti in teh 240 podlag oplemenitili ;)
Prilagam par fotografij;
Ena od matic
Podlage
Nabirka
Načrt za komoro
Siljenje
Ceplenje
Nazaj na toplo in vlažno
Pa še en par modelov katerih cepiče smo pokuril...
Cepili smo na škarje z "V" izrezom, ter angleška kopulacija.
Čez kake 3 tedne pa javim rezultat..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Kaj kmalu je ugotovil, da je kmetija in okolica polna orehov in drugega zapuščenega sadja. Pričel je z obnovo in naletel na sadeže ogromnih orehov, med njimi tudi z rdečimi jedrci. Porodila se je ideja o postavitvi sadnega vrta in akcija!
Nabral je kar 240 podlag sejancev, narezal cepiče vseh obetavnih orehov, v akcijo pa smo stopili tudi kolegi in pridobili cepiče orjakov s tanko lupino iz vse evrope.
Tako sem na kulturni praznik - (po dolgem času fraj dan) izkoristil za potovanje v Prekmurje, kjer smo se našli štirje optimisti in teh 240 podlag oplemenitili ;)
Prilagam par fotografij;
Ena od matic
Podlage
Nabirka
Načrt za komoro
Siljenje
Ceplenje
Nazaj na toplo in vlažno
Pa še en par modelov katerih cepiče smo pokuril...
Cepili smo na škarje z "V" izrezom, ter angleška kopulacija.
Čez kake 3 tedne pa javim rezultat..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
-
- Kraj: Domžale
Kaj ti bo evro, če imaš pa orehe debele kot jajce !
Bravo, zelo pridni !
Zelo podpiram tudi oživljanje podeželja, zapuščenih kmetijskih površin na obrobju naše države.
Še dobro, da obstajajo tudi ljudje, ki želijo tam živeti, delati in ustvarjati.
Da se nam ne bo zgodilo podobno, kot sem videl lani na JV Srbije, kjer imaš cel kup vasi pretežno izpraznjenih,
zapuščene hiše, na pol podrte, okoli neprehodno zaraščeno s trnjem; kar srhljivo ...
Bravo, zelo pridni !
Zelo podpiram tudi oživljanje podeželja, zapuščenih kmetijskih površin na obrobju naše države.
Še dobro, da obstajajo tudi ljudje, ki želijo tam živeti, delati in ustvarjati.
Da se nam ne bo zgodilo podobno, kot sem videl lani na JV Srbije, kjer imaš cel kup vasi pretežno izpraznjenih,
zapuščene hiše, na pol podrte, okoli neprehodno zaraščeno s trnjem; kar srhljivo ...