Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Letos ga Titania raztura...plodovi so debelejši kot pri Noiromi in Črni Bumer.

Kapitalc:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

papasmrk: pa to si slikal črne češnje, ne ribeza Wink Laughing . Malček obsega je verjetno dodala tudi mokra pomlad.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Nekaj sem te dni brskal okoli ribezov in našel, da zasoljena Lubera ponuje neke pozne sorte rdečih ribezov, ki naj bi zoreli avgusta.
Najbrž nihče še ne pozna, oziroma nima doma ?

Mi je malo zanimivo. Sicer zdaj, ko sem posadil tudi nekaj 2x rodnih malin, računam, da avgusta le ne bo "krize" z jagodičevjem. Wink
Andrej Banko

V soboto je pri prikazu rezi na Brdu pri Lukovici Darinka Koron zelo pohvalila in priporočala rdeča ribeza Detvan in Tatran.
Gre za dve novejši slovaški sorti. Me malo mika ...
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Leta 2016 sem posejala zlati ribez.
Precej sadik sem razdala - kdor jih je obdržal, mu verjetno letos prvič cvetijo, ane?

Saj je od semena do cvetja kar hitro šlo, ma se je vseeno malo vleklo Laughing
Andrej Banko

Ribezi so res med najbolj zanesljivim sadjem. Bom res še kar kakšnega posadil, ker verjetno gre josta letos ven.
Dva ukoreninjena potaknjenca Cassissim sta v čakalnici, pa še Detvana bi kupil, če kje najdem.
Goferta in Bono sem danes malo povezal, ker so se poganjki že skoraj nagnili do tal.
Najbrž bo treba podobno storiti tudi pri rdeči Rovadi, ko se jagode malo zdebelijo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Javi za Detvan, naši rdeči gredo h koncu (10+ let).
Andrej Banko

Aha, imaš Detvan ?
Lahko podaš kakšen krajši osebni vtis ?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ne, iščem ga - doslej je bila Rovada; tudi zelo OK.
Andrej Banko

Razumem. Predikat ga ima v ponudbi, ampak verjetno ne prodajajo posameznih sadik. Nisem še povprašal.
Drugače sem pa videl, da je tudi v Häberli katalogu, tako da je velika verjetnost, da bi ga lahko prodajali tem v Podsmreki. Wink
Odgovori