Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Lani sem jih omejila in bila zelo zadovoljna z Dolenskim velikanom...._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Bila sem na cvetličnem sejmu v Italiji in kupila dve sadiki paradižnika in si v vrt prinesla samo bolezen...lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi iz tega razloga se izogibam nakupu sadik. Drugi je, da iz svojega semena vem, kaj lahko pričakujem.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Pozdravljeni
Zanima me če ima kdo letos za oddati/prodati nekaj semen debelega paradižnika in drobnih češnjevih kot so rumene hruskice. Hvala
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Konec zimskega spanja - bo treba spet malo na delo Smile

Jaz pa še zdaj nisem naredila prave izbire. Sem pa letos dobila kombinacijo sušenega paradižnika in majarona lično zapakirano v steklenički- super za omake. Kateri paradižnik vi sušite - bi ena dva semena. Jaz imam svojih semen kar nekaj in jih bom ponudila konec tedna, ko uredim.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lani sem v loncih gojila nekaj sort paradižnikov (42 Days, Native Sun, Kimberly, Zagatka, Jani). Tule prilagam slikico za primerjavo velikosti plodov.

Moje ugotovitve:
- najzgodnejši je 42 Days. Ima malo tršo lupino
- Native Sun ima bolj kakšaste plodove in ni zgoden
- Kimberly ima od vseh najbolj razvejano rast
- Zagatka ima največje plodove
- Jani ima nabolj kompaktno rast.

Verjetno bom ponovno sejala vse._________________naredimo svet lepši
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lep pozdrav.
Imam eno vprašanje za vas vse , ki se ukvarjate z vzgojo paradižnika.Zanima me sledeče;-katera sorta paradižnika je za vas najboljša za vzgojo posledično katera vrsta najbolje za vas rodi.V mislih imam če poznate tako sorto za katero ste pripravljeni dati roko v ogenj Very Happy .Katera sorta vas ni nikoli razočarala. Prejšno leto sem bil zelooo razočaran nad plodi in sadikami.Ne vem kaj sem narobe delal tako lepo so mi rasle potem pa sem dobil neke pege na listih in mi je šlo vse v tri ....,
lp pa hvala za odgovore
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Letos bom sadil tudi Heinz 2005, pri katerem piše na vrečki, da ne rabi opore. Notranjka je nekoč omenila Heinz 1370 in na sliki vidim količek. Ali ima kdo izkušnje s tem Heinzom 2005 glede opore? Kako visok zraste?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rok, razočaranja so pač del življenja, ni pomoči.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz imam med stalnicami Goldfish, Iva's sweet white, Romeo, Goldheart, Opalka, Old German. Mogoče še kakšno sorto, pišem na pamet, bi morala preveriti sezname.
Odgovori