Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kosmulja - Ribes uva-crispa
-
- Kraj: Domžale
-
-
-
-
Tudi letos kosmulje ne bodo zatajile. Zares trpežno in hvaležno sadje.
Še uši jih letos pustijo na miru. So pa vsepovsod drugod ...
Hinnonmaki - rumena :
Hinnonmaki - rdeča :
Xenia:
Solemio ( letos bo očitno prvič normalno rodilo; prvi dve leti so se plodovi gubali in odpadali ) :
Whitesmith ( levo ) in še ena neznane sorte ( letos še brez plodov ) :
.
Še uši jih letos pustijo na miru. So pa vsepovsod drugod ...
Hinnonmaki - rumena :
Hinnonmaki - rdeča :
Xenia:
Solemio ( letos bo očitno prvič normalno rodilo; prvi dve leti so se plodovi gubali in odpadali ) :
Whitesmith ( levo ) in še ena neznane sorte ( letos še brez plodov ) :
.
Tole rdečo kosmuljo (menda brez trnov, sorta ni napisana) sem jeseni dobila od čeških prijateljev. Čudežno je malo pozabljena preživela zimo pod napuščem .
Zdaj bi jo rada nekam posadila in prosim vse znalce o kosmuljah za nasvet. Moj dragi predlaga zraven malin, jaz pa bi raje zraven robid, kjer je več sonca. Pri meni ga itak ni nikjer preveč.
Rabi kakšno posebej dobro zemljo? Naj dodam kaj komposta? Je možno, da se s sosednjim jagodičevjem skriža?
Hvala za pomoč, o kosmuljah imam pojma samo toliko, kolikor ste vi tukaj napisali _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Jaz jih imam 7. Različne sorte.
Načeloma je zelo nezahtevna rastlina in bo rasla povsod.
Morda ni najbolj navdušena nad kakšnimi brutalno vročimi legami, ampak tega pri tebi ni.
Vseeno menim, da v popolni senci pa plodovi ne bodo imeli pravega okusa.
Kar privošči ji malo komposta, tudi kakšna pest založnega mineralnega gnojila ji ne bo škodila.
Brez skrbi, z ničemer se ne bo skrižala. Plodovi na tej rastlini bodo ves čas enaki.
Škoda ker ni označena sorta, da bi preverila, če je morda občutljiva na ameriško kosmuljevo plesen ...
Načeloma je zelo nezahtevna rastlina in bo rasla povsod.
Morda ni najbolj navdušena nad kakšnimi brutalno vročimi legami, ampak tega pri tebi ni.
Vseeno menim, da v popolni senci pa plodovi ne bodo imeli pravega okusa.
Kar privošči ji malo komposta, tudi kakšna pest založnega mineralnega gnojila ji ne bo škodila.
Brez skrbi, z ničemer se ne bo skrižala. Plodovi na tej rastlini bodo ves čas enaki.
Škoda ker ni označena sorta, da bi preverila, če je morda občutljiva na ameriško kosmuljevo plesen ...