Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Dober dan iz Cuprnije .
Vidim da ste že zelo pridni ,tako z novimi sortami kot nekateri že z setvijo.
Jaz,priznam nimam niti še urejenih lanskih semen,niti jih nisem veliko semenila.
Nekako me je vse minilo .
Vas bom spremljala,ostalo pa bo čas pokazal.

Hvala tudi Muhi in Metuljc za koledar.Zelo uporabna zadeva za v denarnico klanjam se klanjam se ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Prebiram in prebiram pa dobivam različne informacije - že sejati ali ne? Eni svetujejo ne več kot 8 tednov pred presajanjem na vrt, drugi "prisegajo" na zimsko setev za močne in trpežne sadike, tretji...

Ne vem, če prav razmišljam, ampak pomoje ne morem brcnit v temo, če s sortami za na vrt še malo počakam, balkonske pa sejem že sedaj. Kakšno mnenje bi bilo dobrodošlo._________________go with your instinct to live as you want
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tiste 3 ali 4, ki bodo v loncih pred hišo bom sejal že konec februarja.
Ostale, za na vrt, je pa po mojih izkušnjah čisto optimalno, če se sejejo v prvi polovici marca.
V kolikor se sadike normalno razvijajo, so potem na začetku maja ravno prav veliki.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz jih bom za glavno sezono sejala sredi marca. Predsezonski pa že rastejo. Wink
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha, hvala obema!_________________go with your instinct to live as you want
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Jaz pa okoli 20.02.2019. Iščem pa paradižnik za sušit. Ima kdo kakšno seme ali mogoče ve, kje ga kupit? Za menjavo se bo že kaj našlo.
Hvala,
Irena
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ali obstaja kak poseben paradižnik za sušenje? Po moje so primerni vsi, ki imajo manj tekočine, kaki pelati, pa češnjevec Sprite na primer.
Andrej Banko

Jaz sušim kar vse po vrsti, kar pač je ...
Morda so res najbolj primerni pelati ali pa kakšni mesnati paradižniki.
No, češnjevcev pa ne sušim, ker imajo premalo "mesa" in potem dobiš le nekakšno suho lupinico.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Imam v spominu, da so bili eni bolj votli pelati enkrat na forumu. Bi ga pa zato, ker sem letos dobila mešanico majarona in paradižnika - super stvar.

Andrej Banko, kako ga sušiš?

Hvala,
Irena
Andrej Banko

Narežem, malo posolim, zložim na pladnje/pekače, pokrijem z gazo in postavim na sonce. Zvečer pa notri.
Zadeve se lotim le takrat, ko je za vsaj tri dni vnaprej napovedano suho in sončno vreme.

Bom pa letos seveda poskusil tudi v strojčku za sušenje ( ki sem ga kupil jeseni ) za primerjavo.
Odgovori