Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kje vzgajate zgodnje sadike
Tole je mogoče za drugo temo, ampak razsvetljava, še posebej LED, je zelo zelo majhen potrošnik elektrike. Vsekakor je to bolj varčno kot pa da bi se Oldi usedel v avto (pa magari električen) pa šel po taisto solato v trgovino.
Sicer pa čestitke, jaz sem samo na toplih gredah in ni dovolj... bo treba naštudirat tole zimsko zgodbo.
Sicer pa čestitke, jaz sem samo na toplih gredah in ni dovolj... bo treba naštudirat tole zimsko zgodbo.
Smo se leta matrali s solato v zimskem vrtu, a brez uspeha, ko je sonce je toplo a prekratek dan, ko ni sonca je pa še slabše, zato smo zadnja leta sadike kupovali. Po LED pa imamo sadike, da se vrtnarija skrije.
Za 70 x 70cm rabiš pravih 100W moči (ponavadi to pomeni 300W deklarirane moči LED luči), kar v 1 mesecu nanese 5€ elektrike.
PS: Sem čisto pozabil na zgodnji česen, bi moral biti že v gredi, zelen. Posadili smo ga v šotne lončke, ker se mi je zdelo, da bi bila v kaki plastiki kriza, ker se zemlja ne bi skup držala. Smo jih dali v gajbico za sadje in v zimski vrt. Pognal je neverjetno hitro, na sliki desno spodaj.
Za 70 x 70cm rabiš pravih 100W moči (ponavadi to pomeni 300W deklarirane moči LED luči), kar v 1 mesecu nanese 5€ elektrike.
PS: Sem čisto pozabil na zgodnji česen, bi moral biti že v gredi, zelen. Posadili smo ga v šotne lončke, ker se mi je zdelo, da bi bila v kaki plastiki kriza, ker se zemlja ne bi skup držala. Smo jih dali v gajbico za sadje in v zimski vrt. Pognal je neverjetno hitro, na sliki desno spodaj.
če česen naložiš, strok do stroka tesno skupaj, da stoji pokonci v posodo in naliješ vode čisto malo (toliko da je prekrit spodnji del) bo začel brzinsko rasti in ga po 10-15 dneh lahko presadiš v zemljo, ker bo visok več 10cm. ali je pri taki nagli vzgoji enako kvaliteten kot tisti katerega sadimo novembra bo potrebno preveriti. za poletno uporabo pa verjetno gre. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Jaz sem včeraj čez dan dala pod plastične pokrove sejance: solat, zgodnjega zelja, rumene in zelene kolerabice. Mislim, da jih bom zdaj pustila zunaj (pod pokrovi) tudi čez noč.
Razmišljam tudi, da bi dala čez dan ven tudi paprike, ki so v fazi kličnih listov. Mislim, da je na soncu, pod plastiko čez dan ob takem vremenu že pošteno toplo. Čez noč pa ne, ker je minus..._________________naredimo svet lepši
Razmišljam tudi, da bi dala čez dan ven tudi paprike, ki so v fazi kličnih listov. Mislim, da je na soncu, pod plastiko čez dan ob takem vremenu že pošteno toplo. Čez noč pa ne, ker je minus..._________________naredimo svet lepši