Danes gledam v trgovini sadilne mreže za sadje. Piše, da zdržijo 5 let, da so po tem času korenine že dovolj močne, da ni več nevarnosti. Moja jablana je bila krepko starejša - od prvega skupnega naročila pri Schreiberju. V mrežo je pa res nismo dali, a kaj, saj bi tačas itak že razpadla.
Stebričasto sadje
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Voluharju se je zdelo, da sta dve stebričasti jablani preblizu skupaj in je eni temeljito skrajšal korenine. Takole približno 2 cm so že imele v premeru pa jih je uspel oglodati praktično do debla. Na koncu se je prekucnila, držala jo je samo še ena napol oglodana korenina
. Preverila sem tudi sosednjo, ta se zaenkrat še drži. Kake hude žalosti sicer ni, ker kaj dosti ni bilo od nje. Je bila bolj za veselje, kot za količino.
Danes gledam v trgovini sadilne mreže za sadje. Piše, da zdržijo 5 let, da so po tem času korenine že dovolj močne, da ni več nevarnosti. Moja jablana je bila krepko starejša - od prvega skupnega naročila pri Schreiberju. V mrežo je pa res nismo dali, a kaj, saj bi tačas itak že razpadla.
-
krnekdo
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Danes sem pogugala še preostalo Red Cats, malček potegnila in ostala mi je v roki:
Amputirana Red Cats:

Še z druge strani:

Greeen Cats. Zraven sem priložila še eno tanjših korenin, ki mu je tudi teknila

Preostalo mu je samo še okrasno grmičevje, divje zasejani bezeg, oreh in seveda figa.
A kdo ve, se spravi tudi na fige? Posajena je le dober meter stran od teh dveh žrtev.
Amputirana Red Cats:

Še z druge strani:

Greeen Cats. Zraven sem priložila še eno tanjših korenin, ki mu je tudi teknila

Preostalo mu je samo še okrasno grmičevje, divje zasejani bezeg, oreh in seveda figa.
A kdo ve, se spravi tudi na fige? Posajena je le dober meter stran od teh dveh žrtev.
-
mravlja
Muha, žal se.
Meni jo je čez zimo ošpičil, fi 5cm, do konca, je padla. Tako ošpičenega drevesca še nisem videl. Se mi zdi, da mu je šla presneto v slast, nobenih majhnih koreninic v bližini ni pustil. Seveda, figa je že nekaj časa v soku. Sem mu nastavil en kos nove (potaknjenec), bom ob priliki preveril. Se bojim, da je postal odvisnež...
Meni jo je čez zimo ošpičil, fi 5cm, do konca, je padla. Tako ošpičenega drevesca še nisem videl. Se mi zdi, da mu je šla presneto v slast, nobenih majhnih koreninic v bližini ni pustil. Seveda, figa je že nekaj časa v soku. Sem mu nastavil en kos nove (potaknjenec), bom ob priliki preveril. Se bojim, da je postal odvisnež...
-
krnekdo