Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Moj sistem cepljenja je prenos cepa direktno iz matične rastline na podlago. Zato cepim takrat, ko dobim cepiče. Pred leti sem cepil kostanj že v začetku marca, pa je bil uspeh večji, kot s cepi, ki sem jih hranil v hladilniku.
Ker imam dovolj podlag, ne gledam toliko na sam uspeh.
Moja statistika cepljenja: od 30 češenj 25 prijetih
15 kostanjev 11 "
10 hrušk 9 "
8 marelic 5 "
10 sliv 8 "
Letos sem že cepil marelice, slive, breskve, hruške, češnje in kostanj. Z orehi bom malo počakal.
Ker imam dovolj podlag, ne gledam toliko na sam uspeh.
Moja statistika cepljenja: od 30 češenj 25 prijetih
15 kostanjev 11 "
10 hrušk 9 "
8 marelic 5 "
10 sliv 8 "
Letos sem že cepil marelice, slive, breskve, hruške, češnje in kostanj. Z orehi bom malo počakal.
No, tudi jaz sem zaključil prvo fazo cepljenja, ostale so še asimine pa kostanj delno. Teh Kostanj podlag , se je nabralo čez 30, cepil bom niz različnih sort predvsem francoskega porekla, pa tudi križanci MARONOV ,NO NAME.
Izziv pa je opraševanje sort, ki niso evropskega porekla, tu pa kliče po opazovanju, kdaj kaj cveti in globja študija. Pelod. Kitajska aroma sliva.
Končno sem dobil tudi INFRARDEČI merilec temperature, ki mi je olajšal delo pri cepljenje trt na podlago ,. Termometer za ukuhavanje je imel zelo kratko življensko dobo za meritve parafina pri cepljenju žlahtnih sort trt na podlage.
lp. Vinkoz
Izziv pa je opraševanje sort, ki niso evropskega porekla, tu pa kliče po opazovanju, kdaj kaj cveti in globja študija. Pelod. Kitajska aroma sliva.
Končno sem dobil tudi INFRARDEČI merilec temperature, ki mi je olajšal delo pri cepljenje trt na podlago ,. Termometer za ukuhavanje je imel zelo kratko življensko dobo za meritve parafina pri cepljenju žlahtnih sort trt na podlage.
lp. Vinkoz