Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Takele stroke, kot kažeš enega na spodnji fotografiji, jaz najraje sproti pomalicam. Ko se malo odebeli zrnje, pa tega sproti pojem. Provansalca večinoma sejem le malo in ga le komaj kajm pride domov Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Bomo že posejali grah ?
Jaz grem danes pripravit gredico.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz še ne. Imam v mojem dnevniku na veliko z rdečim zapisano:
"SPOMLADI NE HITI". To sem zapisala po eni popolnoma neuspešni setvi graha zgodaj spomladi, ko je bilo ravno tako lepo, toplo vreme. Grah je ves zgnil še pred kalitvijo. Tako ga sejem konec marca._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če bi imela peščeno in ves dan osončeno gredo, bi ga. Tako pa ravnam enako, kot brbr. So tudi meni prezgodnje setve zgnile.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kaj pa, če je grah prej že nakaljen, potem verjetno ne bi zgnil, ali pač? AB probaj tako varianto.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni ti ni potrebno. Nikoli še ni zgnil.
Bom moral še pošteno zaliti, ker pri meni se na njivi že kar malo praši.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bicikel je napisal/a:
Kaj pa, če je grah prej že nakaljen, potem verjetno ne bi zgnil, ali pač? AB probaj tako varianto.

Namočen in nakaljen zgnije še hitreje - preizkušeno. Izgleda, da kalček ne more preživeti, dokler nima zagotovljene določene toplote.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Hvala za izkušnjo. Torej bi mogoče pomagalo edino pokrivanje z mini tunelom - tako glede moče kot toplote.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bicikel je napisal/a:
Torej bi mogoče pomagalo edino pokrivanje z mini tunelom - tako glede moče kot toplote.

To bi verjetno šlo. Še posebej, če bi zemljo pokril s tunelom že par dni pred sajenjem, da se ogreje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi jaz sem prepričana, da je bil vzrok za gnitje premrzla zemlja.
Pa kam se vam tako mudi? Tudi, če vzklije, ga lahko pobere morebitna zmrzal. Potem bo pa spet Narava kriva, ker nam dela samo škodo..._________________naredimo svet lepši
Odgovori