Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2019

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Sredi februarja ali sredi maja je kot sredi noči ali zgodaj zjutraj Smile
Vsi moji zadetki so bili namreč do sredine maja. Sedaj je veliko sonca in bo zemljo segrelo, tako da razmišljam, da počakam dokler bo sonce in visoke temperature, potem pa pod belo folijo. Samo po drugi strani je bilo pa lani cel marec pod ničlo?
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz sem arno pred leti kupila od Batagell. kot jedilni česen in ga nekaj tudi posadila. Vedno ga sadim jeseni, pa je vse v redu. Le lanski se slabo skladišči (tudi druge sorte)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz bom spomladansko saditev česna opravil naslednji teden. Posadil bom sorto Gardos. 3 vrste po 20-25 strokov.
30 strokov te sorte sem posadil tudi že konec oktobra. Bom malo primerjal, kateri bo lepše naredil.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Andrej Banko je napisal/a:
... Posadil bom sorto Gardos. ...30 strokov te sorte sem posadil tudi že konec oktobra. Bom malo primerjal, kateri bo lepše naredil.
Zanimivo bi bilo tudi primerjati razlike v skladiščenju. Po mojih opažanjih se spomladi sajen česen bolje skladišči._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem bila na njivi. Kar nekaj Anke je že pokukalo izpod senene dekice. Listki pa imajo malo rumene vršičke (verjetno zaradi zmrzali)._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Takole, tudi spomladanska (ožja) česnova greda je "pod streho".
Upam, da bo manj rje kot lani. Bom letos malo eksperimentiral sredstvi za krepitev: Ekstrakt preslice / Algoplasmin / Labicuper / Cirkon

.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Si ekstrakt preslice sam pripravil?
Andrej Banko

Ne. Bi ga pa lahko, a ne ?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mene ima, da bi ga. In letos ga mogoče res - mogoče, če najdem "nahajališče".
Predvsem zato, ker se mi je lansko leto gabez tako dobro "obnesel". Pri gabezu sem bil lansko leto samooskrben, v bistvu bolj "samobrezskrben" - je bil luksus.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem bila na njivi. Anka je že skoraj vsa zunaj...

_________________naredimo svet lepši
Odgovori