Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pozdravljena,jaz se igračkam takole.
Odkrhnem, ne odrežem vejico 15-20cm, da ostane malo skorje in to potaknem do polovice, nikar se ne dotikati rane in paziti, da se ne izsuši.To lahko napraviš zdaj ali po obiranju s tem, da takrat pustiš na vrhu en ali dva listka.
Meni je večinoma uspelo.
Mnogo uspeha želim.
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Jaz sem borovnice ramnoževal z delitvijo grma. Se mi zdi najbolj enostavno in učinkovito.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Se strinjam, če maš močne grme.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Naše so še temeljito zaspane. Če bi se zelo potrudil, lahko rečem, da so kakšni brsti že bolj poudarjeni, ampak se moram res potruditi.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Hvala,pep. Bom probala_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Danes prvič lahko rečem, da vse naše opazno brstijo. Sorte so en kup različnih. Čas je približno skladen z 2017, ko imam zapisano 3.3., lani pa žal kot kaže nisem nič zapisal :(

Mogoče so ekstra počasne te iz serije Boreal, ki so bile na novo sajene, tako da zdaj težko rečem, ali so počasne, ker so šele prišle ali zato, ker naj bi bile pozne sorte glede cvetenja in plodov.

Splošno kljub hudim temperaturam še vedno nimam vtisa, da bi narava kaj resno prehitevala, kar se tiče razvoja rastlin. Se pa čebelam temperature in sončni dnevi zelo poznajo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

crtj je napisal/a:

Splošno kljub hudim temperaturam še vedno nimam vtisa, da bi narava kaj resno prehitevala, kar se tiče razvoja rastlin.

Kaj misliš, je morda tudi suša odgovorna za to?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Danes sem jih malo redčil in prvič opazil cela stebla suha , sicer na enem grmu.
Brsti pa se že odpirajo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem obe včeraj še enkrat ročno očistil ščitkov kaparjev in potem še dobro poškropil s Frutaponom.
Ja, zbujajo se !
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

muha je napisal/a:
Kaj misliš, je morda tudi suša odgovorna za to?

Po moje je to smiselno, dodatno pa, da so doslej bile noči hladne, še celo današnji +23 C dan se je začel z -2.

Zdaj kakor razumem prihaja par takih, ko bo tudi noč precej nad ničlo. Idealno za baker.
Odgovori