Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Moja Mayer limona počasi začenja odganjati. Očitno ji skoraj vsakodnevne vožnje na toplo sonce ugajajo.
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Tako prenašanje je zelo dobrodošlo za rastlino, treba pa je biti vesten in ne pozabiti odnesti rastlinena toplo ob morebitnih obetih (pre) nizkih temperatur. Se pa pozna tudi daljšanje dneva, agrumi so v nizkem štartu za novo sezono.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Verjetno pa jih ne smeš postavit direkt na sonce?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
dafo

Seveda, počasi jo je potrebno privaditi na močno pomladansko sonce, da ne pride do ožganin na listih.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

A ste svoje varovance v posodah že prestavili ven, v zatišje? Moji citrusi so še notri._________________naredimo svet lepši
dafo

Zdravo brbr. Sam jih nisem, se držim ledenih možov, kar se datuma tiče, predvsem zato, ker nisem vsakodnevno doma, da bi v primeru slabih napovedi lahko ukrepal, pa tudi lonci so nepraktično veliki za prepogosto tovrstno početje. Sicer pa pri trenutnih temperaturah to sploh nebi bilo problematično.
brbr

Razmišljam, da bi jih ob naslednjem zalivanju dognojila. Ali je še prezgodaj?_________________naredimo svet lepši
dafo

Glede na začetek rasti poganjkov, (vsaj pri mojih rastlinah je že opazen) bi že lahko začela z dognojevanjem, svetujem, da gnojiš s polovico predpisane doze gnojila, tako kot vse je tudi dognojevanje po prezimovanju rastlin potrebno opravljati postopoma.
brbr

Dafo, hvala. Wink_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem tudi že pognojil. Ta teden dobi še železo in foliarno bor in aminokisline (LMW).
Odgovori