Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Eh, železnine...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja vrba iva je, vrba z mačicami. Še malo in boš imel gor prašnike in čebele.

Možno je celo, da je v loncu prvotno res bila borovnica, pa je nekdo zataknil vrbo kot označevalno palico in vrag vrbji se je prijel, kot to rad naredi Smile
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Ja , to bo to. Če res dobro pogledam je glavna res vrba ,poleg pa nekaj vejic borovnice. Bom borovnico rešil, če enostavno vrbo ,čim nizje odrežem ali je najbolje da vse skupaj odkopljem in loćim na dva dela?
Rabi kdo vrbo?_________________lp
Davorin
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Vrba ni ravno nekaj, kar bi bilo enostavno pobrati ven. Bo prej vse drugo fuč kot ona in če malo ostane, bo z veseljem prišla nazaj in spet prevladala.

Glede na to, da smo na koledarju še relativno zgodaj, je za moje oči najbolj smiselno vse skupaj izkopati (torej zelo na široko) in natančno razločiti korenine.

Kar težko verjamem, da se ti je tole zaredilo v eni sami sezoni, razen če res zelo velikodušno gnojiš in zalivaš.

Prijazno je, da vprašaš, če kdo rabi, ampak v praksi je to blizu temu, kot če bi vprašal, a kdo rabi slak Smile
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Davorin pokliči me!!!_________________Narava vse povrne!
Davorin

Ja konec zgodbe o moji "Pinkici", ki ni bila pinkica ampak navadna vrba iva.
Ko sem odgrnil zastirko ni bilo sledu o kakšni borovnici. Sicer mlade veje so bile zelo podobne enoletnim pogankom borovnic , zato sem misli ,da imam posajeno oboje. Glede na to da imam sedaj prosto eno jamo, me zanima ,kaj bi najbolje pasalo moji zbirki borovnic,
Duke,Patiot.Chendler,Bluecrop, Brigita in Elizabeta?_________________lp
Davorin
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ti samo glej, da ti ne bodo naslednjic konoplje podtaknili ;)

Sorto pa bo gotovo Ferdo znal dobro predlagati.
Davorin

Konoplja bi bila dobra izbira,_________________lp
Davorin
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Davorin.
Predlagam Bluecrop, je zelo okusen in dobro obrodi
._________________lp
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Imam eno Pinkico v rezervi. Lahko jo dobiš!! Ni vrba! Laughing Laughing Laughing_________________Narava vse povrne!
Odgovori