Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dolga vigna - Vigna unguiculata

viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Ko sem danes obiral stroke za jutrišnje kosilo, sem opazil, da sem spregledal en strok....verjetno je bi užaljen, ker ga nisem opazil že prej.
Literatuta pravi, da dosegajo stroki DO 60 cm....no, tale moj "degeneriranec" pa meri kar 80cm....no, če sem pošten 84, pa nočem delati reklame...

Če je potreba, ga malo odrežem, da ne bo fovšije....._________________Viktorh
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Viktor, ni treba rezat, saj je fajn imet kakega rekorderja Wink .
Tudi moja vigna zdaj dela kot nora, se je bomo že počasi naveličali. Ampak v skrinji še imam prostor zanjo, je fina za kake zelenjavne juhce ali pa za v vok._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Viktorh, a je tako dolga še okusna? Jaz jo imam letos prvič, pa se držim napisanega na vrečki. Tam pravijo, da se obira stroke, dolge 30 do 40 cm. In da je zrnje zelo drobno in neuporabno. No, meni je en strok ušel, zrnje je bilo razporejeno po stroku precej na redko, ampak precej veliko in čisto okusno, kot mlado fižolovo zrnje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Takele stroke pobiram. Tale je moja "scrkljanka" na balkonu. Zraven je mizarski meter, ki kaže 42 cm, na žalost pa ga nikakor nisem mogla prepričati, da bi lepo kazal lice fotoaparatu na mobiju._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zdaj ste pa še meen navdušili, da jo dodam, tole dolgo vigno, na seznam za prihodnje leto.Nazadnje urejal/a metuljc 16 Avg 2013 14:02; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

metuljc je napisal/a:
Zdaj ste pa še meen vandušili, da jo dodam, tole dolgo vigno na seznam za prihodnje leto.

Jaz sem se takole navdušila lani, ko jo je Ruth Podgornik Reš tako privlačno predstavila v tedniku Družina. In sem jeseni v kranjski Slogi kupila vrečko semen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Letos sem jo sadila prvič, pa po moje ne zadnjič. Smile

Všeč mi je, ker je zanimiva za pogledat, pa tudi dobra je - v voku se odlično obnese.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ravnokar sem jo pomalicala: skuhala v slanem kropu, zabelila z ocvirki, mljask!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori