Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kompostnik - So palete impregnirane?

crtj-admin
Site Admin

Kompostnik - So palete impregnirane?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
jozekuch

Odgovor Napisal/-a jozekuch »

Iz palet bi naredil kompostnik.
A slišal sem da so palete z nekim strupenim sredstvom impregnirane in niso primerne ker strup prehaja v kompost, od tam v solato, moja jetra...
So res impregnirane?
Dob'r dan, J.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Zoprno je, ko človek nekaj sliši, ane Smile

Vse je odvisno od izvora palet. Če jih neko podjetje uporablja za transport svojih izdelkov in sploh če nima dogovorjenega vračila palet, zelo dvomim, da zapravljajo denar z impregniranjem.

V kolikor pa se uporabljajo za transport med oddelki v istem podjetju, bi bilo možno, da jih premažejo s kakšnim starim oljem oziroma lahko nanje kaplja tisto, kar je na njih zloženo.

Načeloma so ljudje zaskrbljeni za svoj denar in ga po nepotrebnem ne trošijo Wink
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Na vsaki paleti piše, kako je obdelana. Na žigu besedi HT, kar pomeni, da je bil les termično obdelan z minimalno 56°C 30 minut. Naša država je vključena v sistem ISPM 15 in preprečuje uvoz palet, ki so kemično obdelane. Kljub temu se lahko zgodi, da boš katero našel.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

češnca: super, da si našla tole!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Češnca, super, hvala.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Večina palet je HT. Vsaj te ko jih mi dobivamo!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
jozekuch

Odgovor Napisal/-a jozekuch »

Prav nobene oznake ni na "mojih" 100x120cm paletah
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Če ni oznak, so najbrž domače izdelave.
Odgovori