Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2019

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sam res..................................je še dost časa za tovrstne težave, zdaj je zima. PIKA.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Muha, meni je 2017 skoraj vse pozeblo kljub škropljenju z Epin extra. Je pa res, da sem škropil , ko je že začelo zmrzovati.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tudi pri nas Epin ni naredil neke revolucije.

Morda obstaja neko "še ne tako hudo" območe dogajanja (temperature, debeline mrzle plasti, vlažnosti...), kjer se pozna učinek in smo pri zadnjih znanih dogodkih bili predaleč prek točke, ko bi se še kaj lahko poznalo.

Za naslednjih 14 dni so napovedi pretežno 10+ C (vsaj MS), če to drži, je zgodnja pomlad prepričljivo tu in bo še precej priložnosti za tresenje o pozebi.

Konec koncev - "Valentin ima ključ od korenin" - bo kar prav.

Resda napoved za veliko sončnega vremena pomeni tudi dobro hlajenje ponoči, vendar hkrati pa čez dan sonce opravi svoje, če ne drugega, je lepa priložnost za pokanje skorje... Zmer je nekaj Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem vseeno naročil tale "doping", tokrat v malce večji količini:

Čeprav nakako bolj računam na to, da ga bom namesto proti pozabi raje uporabil v kasnejših razvojnih fazah ... Wink

.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

moja napoved za letos, katastrofalna suša za jugovzhodni in vzhodni del Slovenije se bo nadaljevala. In ne bomo se sekirali samo za sadje ampak bo šlo za daljnosežne posledice na stabilnost naše države. Za pozebo se ne sekiram, sem se lani prenajedel sadja vseh sort..
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

No pa smo v nizkem štartu, pripravljeni na morebitno pozebo konec meseca Laughing
Ene 2-3 tedne hitreje, kot lansko leto

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ravno urejam podatke o cvetenju, pa sem našel tole primerjavo skozi zadnjih nekaj let, če komu prav pride.

(za lokacijo MS)

Videti je, da je na splošno letos zelo hiter urnik, še zlasti pa so rekordne marelice in bodo verjetno tudi češnje glede na stanje popkov.

*** 2019

14.2.2019 - leska

20.2. - jelša na mirnih legah, zvončki; vrba iva ima odprte sive mačice, vendar še brez izrazitih prašnikov

3.3. - rumeni dren začenja

7.3. - vrba iva, prve narcise

12.3. -marelice

*** 2018 (nenavadno leto zaradi zelo hladnega celotnega februarja, ni pa bilo pozebe)

25.3.2018 - rumeni dren

28.3. - prve narcise

1.4. - vrba iva v polnem cvetu z razvitimi prašniki, mrtva kopriva

9.4. - črni trn, breskev, češnja, bršljanasta grenkuljica, prvi cvetovi regrata

14.4. - šmarna hrušica

** 2017 (pozeba v aprilu)

25.2.2017 - mali zvončki

10.3. - dren in mačice

27.3. - bršljanasta grenkuljica, marelice, prve breskve, začetek regrata

30.3. - črni trn, divja češnja, breskve, slive, češnje

2.4. - čremsa, hrušica, nashi, hruška, prve jablane

*** 2016 (pozeba v aprilu)

31.1.2016 - leska (zgodnje in divje sorte)

15.2. - jelša

20.3. - vrba iva, marjetice, mrtva kopriva

27.3. - marelice, breskve

31.3. - črni trn

3.4. - regrat, vrbe, divja češnja

6.4. - češnje, hruške, jablane
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Bodo imele negativne temperature prihodnji teden posledice?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Včeraj sem zalila velik lonec, kjer imam posajen Yacon. Danes zjutraj vidim polno takih živalic 1cm pa še nekaj dolgih. Ko jo butneš se zvije v kilopčič.

Kaj je to? Pravzaprav me zanima, če je to škodljivec. Včasih, ko na vrtu odrežem solaato ali radič, so tudi pri vrhu zemlje ob korenini.

Najlepša vam hvala za odgovor
Danica_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ne vem kako mi je ratalo tole dati pod temo Pozeba. Upam, da boste vseeno prebrali in mi odgovorili
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori