Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj je to za en škodljivec?

Odgovori
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

lpmami je napisal/a:
Aladin, katero deteljo pa seješ?

Mislim da je črna detelja. Užitna, prijetno kislega okusa, mlada še ni preveč vlaknata.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

brbr je napisal/a:
...kot je rekel nekoč Mali princ: če hočem videti kakšnega metulja, moram pustiti kakšno gosenico, da obžre liste vrtnice ....

Ja, tako sva z mamo dve leti zapored na eni rastlini (se ne spomnim več, na kateri - luknje tudi pri meni Confused ) puščali pozno poleti eno gosenico zanimivega videza, pa kar požrešno, potem je pa okrog poletaval prečudovit metulj Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Oh, kako lepo. A si ga fotografirala?. Včasih si želim, da bi imela v očeh vgrajen fotoaparat, ki bi se lahko sprožil na pomežik, ker mi uide marsikater prizor, katerega bi si shranila za kasneje... Tako sem adnjič na vrtu opazovala siničko, ki je cufala ovčjo volno in jo potem v kljunčku (podobna je bila kakšnemu dedku s košatimi belimi brki) odnesla v novo gnezdo.._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hja, tako sem fotografirala, kot to večinoma gre pri teh lepih prizorih na vrtu in sploh v naravi - shranila v svoj spomin.
Sicer pa na splošno nimam dobrih izkušenj oziroma uspehov s slikanjem metuljev, čebel, čmrljev in kar je še teh migetajočih in frfrotajočih lepotcev: ali preveč miga živalca ali pa zapiha vetrič in se premika rastlina, pa spet ni nič._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

cinija1 je napisal/a:
Pozdravljeni
Včeraj sem zalila velik lonec, kjer imam posajen Yacon. Danes zjutraj vidim polno takih živalic 1cm pa še nekaj dolgih. Ko jo butneš se zvije v kilopčič.

Kaj je to? Pravzaprav me zanima, če je to škodljivec. Včasih, ko na vrtu odrežem solaato ali radič, so tudi pri vrhu zemlje ob korenini.

Najlepša vam hvala za odgovor
Danica
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Cinija, najbrž so mokrice. Tole, tudi prašički, kočiči jim rečemo, kopenski rakci. Daj, poslikaj, če nisi prepričana, pa bomo našli, kaj je.
Ali pa takole, morda so mlade, pa so še majhne. Dvojnonoge.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozabila sem sliko prilepit

takšna bolj švoh slika je
lp cinija in hvala_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Čisto OK, to so stonoge, načeloma ne delajo posebne škode, večinoma so mesojedi, jedo pa rudi rastlinske dele. . So imele dovolj toplo in dovolj hrane. Stonoge, strige.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Najlepša hvala za odgovr
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Želela sem objaviti fotko moje blitve a ni šlo s telefonom preko shrani.si,je bila napačna končnica....

Na fb v eni skupini sem objavila fotko
I in mi je ena gospa odgovorila,da gre za pesno muho. Pogooglala sem slike rastlin,ki jih napade pesna muha in to je to. Morda ve kdo s čim naravnim lahko poškropim mojo blitvo?

Google minič koristnega ne najde,uporabila sem tudi uskalnik na forumu a mi vrže ven skoraj vse teme tega foruma.
Odgovori