Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
nnadal je napisal/a: |
Tudi jaz imam 3-4 leta stare sadike, pa me zanima, je nujno treba odstraniti cvetove, ali lahko pustim? |
Starost pove bolj malo. Če sadika raste 3-4 leta na stalnem mestu, je že lahko dovolj velika. Kupljena 3-4 leta stara sadika pa vsaj 2 leti ne sme imeti plodov po presajanju na stalno mesto. Višina vsaj 1,5m, lanski prirast 30cm+, premer debla 3cm+.
Lp, Andrej
AndrejK je napisal/a: |
Ilovnata zemlja ni problem, samo da ni stoječe vode. 1m3 je po moji oceni čisto preveč. Problem se lahko pojavi tudi če bi v tako pripravljeni jami začela zastajati voda (jama napolnjena z rahlo zemljo, okoli pa nepropustne plasti). Predlagam globoko rahljanje, vsaj 50cm, premera 60cm, pa zastirka vsaj 2 leti. LP, Andrej |
Pozdravljen Andrej,
misliš, da je dovolj toliko "dobre" zemlje, če je okoli dokaj ilovnata zemlja?
Pri meni dobro rastejo, pa imam tudi precej ilovnato zemljo. V nekaj letih bo glavnina korenin meter in več od debla, tako da se mi menjava zemlje v sadilni jami ne zdi smiselna. Ko sem sadil nasad, ki sedaj najbolj uspeva, sem razrahljal zemljo in dodal 50l komposta. Pa obvezno zastirko.
LP, Andrej
LP, Andrej
Moja asimina je lani abnormalno cvetela (2 zaporedni leti prej je vedno šlo vse v maloro zaradi zmrzali, je pa toliko bolj naredila na krošnji) in sem se tudi spraševala, koliko cvetov ji sploh pustiti. Pa je sama poskrbela za vse, obdržala ravno toliko plodov, ki so se lahko razvili do konca. Odvrgla je pa nastavke plodov še predno so bili dober cm veliki. Tisti, ki jih je obdržala, pa so vsi do zadnjega ostali do zrelosti (razen enega je sine z nogometno žogo sklatil, ampak to štejem za višjo silo ).
Moram pa priznat, da nas okus in tekstura sadežev nista ravno "okrog zagnala". Mene so še najbolj spominjali na tiste umetne bananice (brez oblite čokolade).
Moram pa priznat, da nas okus in tekstura sadežev nista ravno "okrog zagnala". Mene so še najbolj spominjali na tiste umetne bananice (brez oblite čokolade).
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale