Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Monilija na marelici - škropiva - mnenja
Deluješ mi nesramen mulec. Imam 40 let izkušenj v kmetijstvu. Toliko izkušenj, da vsekakor tudi to leto ne bom nobene rastline z ničemer škropil v cvet. Potem raje nimam. Sintentizirana molekula je nekaj, kar v naravi ni. Ne glede na to, če so doslej ugotovili reakcije ljudi nanjo ali ne. Tudi DDT je bil kako desetletje povsem varen.
O kolobarjenju sem pisal, ker je na tem forumu polno "pametnih" ljudi, ki produkte drevesa neem uporabljajo skoraj tako pogosto kot dež. Čeprav so tisti, ki so dali produkte na naše trge že zdavnaj predvideli, koliko je največje število uporab. Dejstvo je, da je kolobarjenje pri aktivnih substancah FFS daleč najpomembnejša stvar, če hočemo kolikor toliko varno hrano, ohranjanje zemlje in pogled v prihodnost.
O kolobarjenju sem pisal, ker je na tem forumu polno "pametnih" ljudi, ki produkte drevesa neem uporabljajo skoraj tako pogosto kot dež. Čeprav so tisti, ki so dali produkte na naše trge že zdavnaj predvideli, koliko je največje število uporab. Dejstvo je, da je kolobarjenje pri aktivnih substancah FFS daleč najpomembnejša stvar, če hočemo kolikor toliko varno hrano, ohranjanje zemlje in pogled v prihodnost.
Sama sem postavila vprašanje, s čim škropite, ker je na trgu kar nekaj različnih pripravkov, ker sem pa ekonomična, bi rada imela takega, ki je za marelice, breskve in češplje eden sam. lani so bile neškropljene breskve smolnate. Marelica letos lepo cveti, če bodo plodovi, pa bo čas pokazal.
Ne nagibam se k škropljenju, vendar moje boljše kot kupljeno sadje, ki je verjetno večkrat škropljeno kot moja breskev.
Če z marelico še letos ne bo nič (vreme) in nekaj suhih vej sem že morala odrezati, bo verjetno šla ven.
Dobila sem v petek škropivo, zelo mini pakiranje, 15 g močljivih svetlorjavih zrnc, za vse troje. Ne vem imena na pamet, mislim, da je Chorus.
Češplja in breskev še nista odprti.
srečo, ali preostalo škropivo v škropilnici deluje tudi kasneje, če z njim škropim, ko bo primeren čas za breskev in češpljo ali bo izgubilo učinek? vem, da je treba vsega porabiti, ampak vseeno sprašujem, kako je z učinkovitostjo, če škropivo čaka na pravi čas?_________________Lp, Živa
Ne nagibam se k škropljenju, vendar moje boljše kot kupljeno sadje, ki je verjetno večkrat škropljeno kot moja breskev.
Če z marelico še letos ne bo nič (vreme) in nekaj suhih vej sem že morala odrezati, bo verjetno šla ven.
Dobila sem v petek škropivo, zelo mini pakiranje, 15 g močljivih svetlorjavih zrnc, za vse troje. Ne vem imena na pamet, mislim, da je Chorus.
Češplja in breskev še nista odprti.
srečo, ali preostalo škropivo v škropilnici deluje tudi kasneje, če z njim škropim, ko bo primeren čas za breskev in češpljo ali bo izgubilo učinek? vem, da je treba vsega porabiti, ampak vseeno sprašujem, kako je z učinkovitostjo, če škropivo čaka na pravi čas?_________________Lp, Živa
Pepe je napisal/a: |
Deluješ mi nesramen mulec. Imam 40 let izkušenj v kmetijstvu. Toliko izkušenj, da vsekakor tudi to leto ne bom nobene rastline z ničemer škropil v cvet. Potem raje nimam. Sintentizirana molekula je nekaj, kar v naravi ni. Ne glede na to, če so doslej ugotovili reakcije ljudi nanjo ali ne. Tudi DDT je bil kako desetletje povsem varen. O kolobarjenju sem pisal, ker je na tem forumu polno "pametnih" ljudi, ki produkte drevesa neem uporabljajo skoraj tako pogosto kot dež. Čeprav so tisti, ki so dali produkte na naše trge že zdavnaj predvideli, koliko je največje število uporab. Dejstvo je, da je kolobarjenje pri aktivnih substancah FFS daleč najpomembnejša stvar, če hočemo kolikor toliko varno hrano, ohranjanje zemlje in pogled v prihodnost. |
Se strinjam s tabo. Zgodba tu je zelo podobna rabi antibiotikov v humani in veterinarski medicini, rabi kemoterapevtikov pri raku, rabi raznih psihoterapevtikov, antimalarikov, antivirotikov ipd. "Kolobarjenje" je prava stvar ZA OHRANJANJE UČINKOVITOSTI, določene stvari pa se prihrani kot orožje zadnjega izbora. Zadnja rezerva, ko vse drugo odpove. No, tudi po zaslugi brihtnih kmetavzarjev in še koga, ki so krave zdravili z antibiotiki, namenjenimi skrajni sili v humani medicini, nam orožja za zadnjo silo zmanjkuje.Tako kot so antibiotike v reji piščancev poimenovali kar "rastni hormon". Piščanci res hitreje rastejo, če nimajo bakterijskih okužb... V par letih bodo zato že navadne operacije v bolnici (spet) potencialno smrtonosne. Edino dolgoročno uporabno sredstvo in statistično daleč najbolj učinkovito, najcenejše, z najmanj stranskimi učinki, ki prinaša farmaciji daleč daleč NAJMANJ profita, je, zanimivo, cepljenje. Ki pa ima največ zmešanih nasprotnikov, kdo bi si mislil... Očitno ti preferirajo kemijo.