Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Seme iz UK

crtj-admin
Site Admin

Seme iz UK

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Iz Anglije sem10.3 naročil tole in pravkar dobil, poštnino sem plačal samo za eno seme.

Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/361688681105

Morda komu prav pride dokler ne bo Breksita Smile

Aja, seme Komtsune sem kupil na novo, ker se mi je moja, kot kaže, križala z nekim korenjem Smile :(
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Super, hvala. Tudi sama večinoma naročam iz UK (Premier Seeds Direct, ki je prav tako na ebay-u).
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Kakšno seme solate je pa to, kuglice premera dobre 3mm. Izgleda, da ima 100% kaljivost. Kot piše, se je ne flanca, no jaz sem jo vseeno posejal v eno malo 3x3 satje.

Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/361688681105

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seme je pilirano.
Pilirano semePiliranje semena je proces, med katerim se drobno ali seme nepravilne oblike obloži z inertnim materialom, da bi postalo okroglo in izenačeno, z namenom, da bi se olajšala setev. V ovoj je mogoče dodati tudi koristne snovi. (vir: Tukaj.)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz tudi že kar nekaj časa naročam od teh britanskih prodajalcev prek e-baya.
Cene kar ugodne, čas dostave hiter, včasih celo neverjetno hitro, kvaliteta in kaljivost semen super. Neprimerno boljše kot večina Semenarninih ...
Pa še nikamor mi ni treba hodit !
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hja, dokler ne odidejo....................
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pa so odšli...

Nisem spremljal - kakšna sta zdaj red in postava pri uvozu semen in sadik? Je kakšno prehodno obdobje?
Oni naj bi imeli bonitete, jih imamo tudi mi?
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Do konca leta 2020 se nič ne spremeni. Ali pa do decembra 2020. V glavnem, danes je enako kot je bilo pred enim letom.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala, Pepe.
Odgovori