Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mastni črvi v koreninah jablane

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Mastni črvi v koreninah jablane

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pravkar sem izpulil eno precej debelo (ca pol metra) staro jablano (privezal na kljuko od avta pa je šla z njim)

Pod njo pa sem našel takele pošasti. Ca 10+ cm dolge in 3 cm debele. Nekatere so bile še spravljene v luknjah v koreninah

https://photos.app.goo.gl/i8NaiQwieMJ5qtdCA

Kaj zaene zverine so to, jih je treba uničiti, če so problematične, kako preprečiti širjenje naprej?
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

To so ličinke majskega hrošča. Ali pa mogoče rogača, če praviš, da je tako velika. Od rogača ima močnejše klešče spredaj, ki jih na sliki ne vidim. Samo rogač je v trhlem lesu. Pri meni so bile v stari korenini oreha. Baje pa naj bi imela raje trhel hrast.
Če pa je manjša cca 6-7cm je pa ličinka rjavega hrošča. Ta je podoben majskemu le precej manjši.

Jablana je bila že odmrla najbrž, sicer je te ličinke ne bi napadle.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj več o ogrcih.
aladin

Hvala za odgovor, se pravi nič problematičnega.

Jablana je že odmrla, so jo voluharji dodobra obdelali. Bo treba razmisliti o nečem učinkovitem (mačka ne sfolgata)
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

aladin je napisal/a:
Bo treba razmisliti o nečem učinkovitem (mačka ne sfolgata)
Kokoši bi bile verjetno zelo vesele.
aladin

Goldi, hvala, so pravi... sem prav vesel da jih vidim. Rogačev je pri meni kar nekaj naokrog.

Kokoši pa rabim imet zaradi sosedovega psa in sosedov strogo omejene. Jim bom pa ogrado prestavil malo naokrog dreves.
Odgovori