Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mastni črvi v koreninah jablane
-
- Site Admin
Mastni črvi v koreninah jablane
(Prenos iz arhiva)
Pravkar sem izpulil eno precej debelo (ca pol metra) staro jablano (privezal na kljuko od avta pa je šla z njim)
Pod njo pa sem našel takele pošasti. Ca 10+ cm dolge in 3 cm debele. Nekatere so bile še spravljene v luknjah v koreninah
https://photos.app.goo.gl/i8NaiQwieMJ5qtdCA
Kaj zaene zverine so to, jih je treba uničiti, če so problematične, kako preprečiti širjenje naprej?
Pod njo pa sem našel takele pošasti. Ca 10+ cm dolge in 3 cm debele. Nekatere so bile še spravljene v luknjah v koreninah
https://photos.app.goo.gl/i8NaiQwieMJ5qtdCA
Kaj zaene zverine so to, jih je treba uničiti, če so problematične, kako preprečiti širjenje naprej?
To so ličinke majskega hrošča. Ali pa mogoče rogača, če praviš, da je tako velika. Od rogača ima močnejše klešče spredaj, ki jih na sliki ne vidim. Samo rogač je v trhlem lesu. Pri meni so bile v stari korenini oreha. Baje pa naj bi imela raje trhel hrast.
Če pa je manjša cca 6-7cm je pa ličinka rjavega hrošča. Ta je podoben majskemu le precej manjši.
Jablana je bila že odmrla najbrž, sicer je te ličinke ne bi napadle.
Če pa je manjša cca 6-7cm je pa ličinka rjavega hrošča. Ta je podoben majskemu le precej manjši.
Jablana je bila že odmrla najbrž, sicer je te ličinke ne bi napadle.