muha je napisal/a: |
mfranc, po vseh teh nasvetih upam si našel pravega - ali pa si samo še bolj zmeden . |
He, he, vsega po malem - sem prosil za mnenja in jih dobil .
Pa če omenim samo oba ekstremna, TwityPity in Viktorh ... . Z obema se strinjam, Sršen je vendarle "zver", s kakšnimi nepredvidljivimi reagiranji, pa smo lahko v malori ; po Muhino v r*** .
Globoko se strinjam tudi z Viktorjem, še premalo znamo živeti z naravo in da ne grem v globino, bi samo omenil reakcije povprečnega Slovenca na pajka v hiši .
muha je napisal/a: |
Jaz pravim, da je treba v takem primeru ravnati po svojem občutku. Če te bližina sršenov ne moti, jih jasno ne boš šel uničevat samo zato, ker drugi jih. Če pa ob vsakem pogledu nanje doživiš šok in strah, jih je najbolje odstraniti pa čeprav vesoljno človeštvo temu nasprotuje. |
Mene bližina sršenov ne moti, nasprotno, zanimivo mi je opazovati ta "frker" (promet), ki spominja na velemestni direndaj. In njihovo organiziranost ...
Na žalost, če hočem obrezati kivi, pa ga jeseni obrati, preidem distanco, razdaljo do gnezda, ko ga začnejo braniti. Na sploh pa nisem v vprašanju samo jaz, imam odgovornost tudi do družine.
Če potegnem črto, škoda da niso nekaj metrov stran od naših "manipulativnih" poti in če bi jih lahko, bi jih z veseljem prestavil.
Tu pa žal dolgoročno ne morejo ostati .
Nenazadnje, iz gnezda je začela na rob ribnika kapljati smrdljiva, črna tekočina, njihovi odpadki.
LP_________________mfranc