Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tomaccio F1
Še moj tomaccio.
Sajen razmeroma pozno, v prvem tednu junija. Posajen v improvizirana korita, širine 50cm, višina 30cm, substrat je kompost z primešano šoto. Namakam kapljično.
Sproti ga obiram in sušim. Tri poletne dni in je suh.
Vmes tudi degustiram.
Dober je bil, če je opaziti. Za v olje pa bodo tekom ponedeljka, najkasneje v torek.
lp.
Sajen razmeroma pozno, v prvem tednu junija. Posajen v improvizirana korita, širine 50cm, višina 30cm, substrat je kompost z primešano šoto. Namakam kapljično.
Sproti ga obiram in sušim. Tri poletne dni in je suh.
Vmes tudi degustiram.
Dober je bil, če je opaziti. Za v olje pa bodo tekom ponedeljka, najkasneje v torek.
lp.
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Da zaključim. Paradižnički so bili suhi že danes, saj je bilo kar lepo čez 30°C. Torej, na soncu so se sušili dva dni in pol.
Še statistika: sveži plod 5,7kg; suhi plod 0,7 kg --> razmerje 8:1
Je pa pomembno da so ravno prav suhi. Se je že zgodilo, da so premalo suhi zavreli v olju, preveč posušeni pa so trdi kot kakšne skorije.
V prihajajočih dneh pa bodo vloženi v olje. Več o tem torej sledi.
lp.
Še statistika: sveži plod 5,7kg; suhi plod 0,7 kg --> razmerje 8:1
Je pa pomembno da so ravno prav suhi. Se je že zgodilo, da so premalo suhi zavreli v olju, preveč posušeni pa so trdi kot kakšne skorije.
V prihajajočih dneh pa bodo vloženi v olje. Več o tem torej sledi.
lp.
Ciklama, bi lahko, kljub morebitnemu razočaranju predstavila kje, oziroma kaj se je zalomilo v postopku sušenja in vlaganja paradižnikov?
Vsaj kakšno domnevanje recimo.
Verjamem, da je ali pa šele bo nekdo, ki bi to želel poizkusiti, seveda, če ga slabe izkušnje "sotrpinov" pri njegovi nameri ne odvrnejo.
Namreč, moje letošnje "sušenje" se v špajzi lepo drži. V bistvu se pomika proti koncu, razlog pa je njihov gurmanski presežek.
Vsaj kakšno domnevanje recimo.
Verjamem, da je ali pa šele bo nekdo, ki bi to želel poizkusiti, seveda, če ga slabe izkušnje "sotrpinov" pri njegovi nameri ne odvrnejo.
Namreč, moje letošnje "sušenje" se v špajzi lepo drži. V bistvu se pomika proti koncu, razlog pa je njihov gurmanski presežek.