Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL TIGROVO OKO, Ojo de Tigre, nizek
-
- Kraj: Domžale
Še moje poročilo:
Na treh sadikah sem pridelal točno 120 zrn !
Zrna sem tudi stehtal in prišel do zaključka, da 14 zrn tehta 10 gramov.
Torej, če naslednje leto posadim teh 120 zrn in ob teoretični predpostavki, da vsa skalijo in rastline obrodijo enako kot letos,
bi moral potem naslednje leto biti izkupiček natančno 4800 fižolekov, kar v masi pomeni približno 3430 gramov !
.
Na treh sadikah sem pridelal točno 120 zrn !
Zrna sem tudi stehtal in prišel do zaključka, da 14 zrn tehta 10 gramov.
Torej, če naslednje leto posadim teh 120 zrn in ob teoretični predpostavki, da vsa skalijo in rastline obrodijo enako kot letos,
bi moral potem naslednje leto biti izkupiček natančno 4800 fižolekov, kar v masi pomeni približno 3430 gramov !
.
Ja, AB, očitno mu pogoji pri tebi precej bolj odgovarjajo - pri meni zgleda, da ni bil zelo srečen . Tvoj pridelek v naslednji sezoni bo v teoriji odličen ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Razmišljam, da bi naslednje leto naredil enako kot letos, in sicer posejal v lončke po 3 ali 4 semena ter nato sadike presadil na njivo.
Ker fižolova semena, ki jih posejem direktno na gredo, so rada žrtve raznoraznih požrešnih, škodljivih organizmov.
Ampak ... to potem pomeni spet vsaj 30 lončkov, ki jih bo treba nekam dat in pazit in zalivat ...
Ti šment, koliko si jaz enega dela nakopljem!?
Ker fižolova semena, ki jih posejem direktno na gredo, so rada žrtve raznoraznih požrešnih, škodljivih organizmov.
Ampak ... to potem pomeni spet vsaj 30 lončkov, ki jih bo treba nekam dat in pazit in zalivat ...
Ti šment, koliko si jaz enega dela nakopljem!?
Ja, AB, veliko dela, a se ti bo pri telem tigrču obrestovalo. Je zelo dober fižol za "pod zob". Zaradi velikosti - je kar konkretno velik, ko se nakuha, je zelo primeren za solate. Mi smo ga, žal, jedli samo enkrat, potem je šel ves od hiše in ga imam samo še kakšno kilo za seme.
Copatka, nič ne obupaj nad njim. Mogoče se bo pa drugo leto bolje odrezal, saj bo že malo prilagojen na tvoje razmere. Se mi zdi, da se tudi pri meni vsako leto bolje izkaže._________________naredimo svet lepši
Copatka, nič ne obupaj nad njim. Mogoče se bo pa drugo leto bolje odrezal, saj bo že malo prilagojen na tvoje razmere. Se mi zdi, da se tudi pri meni vsako leto bolje izkaže._________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
... Mogoče se bo pa drugo leto bolje odrezal, saj bo že malo prilagojen na tvoje razmere. Se mi zdi, da se tudi pri meni vsako leto bolje izkaže. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ah, brbr, saj jaz zlepa ne obupam . Mislim, da ga bom drugo leto posadila še več, bom na splošno namenila fižolu več prostora. Iz voluharjevega stanovanja bom premaknila prav vse, kar rad papca , tako bo več prostora za fižolčke._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Torej, odločil sem se, da bom letos res naredil predvzgojo tega fižola v lončkih in kasneje sadike presadil na prosto.
Zdaj sem že malo pozabil, koliko časa kali in raste do nekako 15 cm višine.
Razmišljam, da bi že jutri posejal semena in potem ta enkrat zadnji teden aprila presadil na gredo.
Bo sejajnje jutri prezgodaj, naj še malo počakam ?
Zdaj sem že malo pozabil, koliko časa kali in raste do nekako 15 cm višine.
Razmišljam, da bi že jutri posejal semena in potem ta enkrat zadnji teden aprila presadil na gredo.
Bo sejajnje jutri prezgodaj, naj še malo počakam ?
Eni profesionalci pravijo, da presajajo fižol na njivo cca 14 dni po sejanju. Tako mogoče ni prezgodaj.
"Svete knjige" pa pravijo, da s fižolom ni za hitet, ker dela slabše, če ga sadimo v premrzlo zemljo.
Tale fižol je zgoden in mislim da za hitenje ni potrebe. Moji bodo šli v zemljo v začetku maja._________________naredimo svet lepši
"Svete knjige" pa pravijo, da s fižolom ni za hitet, ker dela slabše, če ga sadimo v premrzlo zemljo.
Tale fižol je zgoden in mislim da za hitenje ni potrebe. Moji bodo šli v zemljo v začetku maja._________________naredimo svet lepši
-