Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! Take kostanje bi jaz rada imela v bižnjem gozdu. Spečeš in poješ 3, pa si sit. Very Happy
swaho

Odgovor Napisal/-a swaho »

Zdravo

Ima mogoče kdo kak cepič za kakšno dobro češnjo? Smile

me je sosed prosil, da mu dva divjaka precepim, pa sam nimam nič na lagerju

hvala
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Imam dve oziroma tri sorte..

- Early lorry: Zgodnja dobra češnja, ki sem jo dobil pri enem strastnem sadjarju.
- Neka stara zelo dobra sorta. Dobil na visokoležeči kmetiji. Nekoč smo šli pred leti mimo in gledali tja v tiste lepe češnje. Pa nas je kmet povabil, da smo se napokali. Take dobre sočne in okusne češnje. Svetlo rdeče in debele.. TAkrat sem rekel, da jo bom cepil. Nikdar je niso špricali.
- Rumena . Sorta nimam pojma. Tudi dobil cepiče pri tem kmetu. Te nisem cepil. Kaj pa vem rumene niso bile nikdar pojem dobrega okusa.

Meni so se prvi dve obe prijeli.
Cepil sem tudi včeraj, ker sem blizu v grmovju našel divjaka. Malo je pozno ampak po moje bo.
swaho

Odgovor Napisal/-a swaho »

DavidJ: se bi priporočil za kakšen cepič Smile

sem vam poslal sporočilo ...
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Približno 14 dni nazaj sem na goriškem nacepil Lotuse s sortami virginie H 118, Mohler, 100-46, Lena, H 63A, 100-45, Johl, I 93 A, WS 8-10, Knul, Early Golden
ter hibrida Roman Koš in NB21.
Danes prićnem z jablani;
Semerenko, Gorka, Vučka, Vintercalville , Herfstcalville, Winston itd_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Dobiš! Najbolje, da ti v LJ prinesem v službo.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Optimist je napisal/a:
Približno 14 dni nazaj sem na goriškem nacepil Lotuse...

Imaš kakšen poseben razlog, da si se odločil prav za d. lotus?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Verjetno zato, ker virginijskih podlag (še) ni bilo. Wink
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

He, pri Optimistu nikoli ne veš - jih je sposoben dobiti iz Japonske Very Happy
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Nekako ima Banko prav!
Podlage virginij sicer imam, ne pa dovolj!
Ker pa virginija raste zelo počasi, jaz pa sem pa za te kakije že precej denarja spucal, sem se odločil vse skupaj prlimat na Lotus!
Le ta je kompatibilen tako z virginijamii kot hibridi. Dosti hitreje raste, kar pomeni da bom prej prišel do plodov in seveda cepičev pa si poskusim sčasoma povrnit tud kak €._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori