Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dobra ideja, ja. To tudi jaz počnem, če je napovedano daljše obdobje mraza, ker bi bila v notranjosti prevelika gneča. Če je pa samo za čez noč, jih pa raje prenašam sem in tja.

Kako mraz pa je pri vas?

Ta je pa dobra - muha, kam je izginil tvoj zapis? Confused_________________naredimo svet lepši
Nazadnje urejal/a brbr 12 Apr 2019 15:12; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moji so notri. Ta veliki v dnevni sobi, kjer skoraj ne kurimo, ta mali pa v malo hladnejšem prostoru. Vsi že komaj čakajo, da bo topleje in da bodo šli lahko ven. Ven jih dam, če je 10 stopinj ali več.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:

Ta je pa dobra - muha, kam je izginil tvoj zapis? Confused

Čim se se spomnila, da sem to isto, samo še bolj natančno, opisala samo nekaj postov zgoraj, sem ga pobrisala. So pa moji paradižniki v preteklih letih preživeli na podoben način kar nekaj noči, ko je temperatura padla skoraj do ničle. Kadar je bilo izpod 3 °C, sem jih čez noč še dodatno ogrnila.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Zanimivi predlogi. No, jaz sem (spet) pozen in bom zimske sejančke šele v ponedeljek pikiral. Sem jih pa kar pustil zunaj - če so skalili v takih razmerah, naj se pa kar utrjujejo. Tako ali tako jih imam pod napuščem v zavetrju, zalival jih nisem niti enkrat, saj so pokrovi vsako jutro "pridno" orošeni, kar pomeni, da je notri prava klima. Edino v tistem obdobju, ko je bilo sončno in toplo, sem jih privoščil malo zraka in jih odkril._________________go with your instinct to live as you want
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Rastlinjak je pa res vreden vsakega €. Do 13h pri meni ni bilo več kot 7stopinj zunaj notri kljub temu, da sem moral notri znositi prijetnih 26,4. Ja odpiram, da ne bo kake katastrofe._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Našim paradižnikom se obetajo "lepša vremena". Je že skrajni čas. Moji zunaj so utrjeni, da kar skup lezejo Wink Embarassed . Danes jih bom temeljito poškropila s Protifert LMW, kasneje enkrat pa še zalila z baldrijanovim preparatom. Proti zmrzali se ni obnesel, upam, da bo takole kaj haska od njega. Potem gre še obleka plastinjaka čez ogrodje.

Sedaj razmišljam, kaj je bolje: da jih znotraj plastenjaka pustim na tleh v mini šotorčku iz koprene, ali noter postavim koze in jih dvignem na višino slabega metra??? Za naslednji teden obetajo jutra z 0 °C ali + 1 °C. Kje bo boljša klima: pri tleh, ki jih bo čez dan ogrevalo sonce, ali v višini?? S svečami bom dogrevala v vsakem primeru.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Glede na to, da se topel zrak dviguje, hladen pa prodira od spodaj, bi jaz izbrala na dvignejn položaj._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi jaz bi izbrala dvignjen položaj. Sonce čez dan jih bo v plastenjaku hitro ogrelo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

pajo je napisal/a:
Rastlinjak je pa res vreden vsakega €. Do 13h pri meni ni bilo več kot 7stopinj zunaj notri kljub temu, da sem moral notri znositi prijetnih 26,4. Ja odpiram, da ne bo kake katastrofe.

Je kar nerodno v tem prehodnem času. Mene zdaj nekaj tednov ni v MS, ker dežuram pri bolnih puncah doma, in sem se moral odločiti, kako pustiti rastlinjak. Če bi ostal zaprt, se zagotovo vse skuha v prvem toplem dnevu, če pa odprt, je riziko, da pride kakšna nula ali manj.

Vrgel sem kocko in se odločil za odprto varianto (oboja vrata in nekoliko krila). Olajševalna okoliščina je, da sta v zemlji samo solata in bok choi, ker paradajzki tako zamujajo zaradi epizode z Valentinom.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, kaj pa če vsaj del paradižnikov preneseš za čez noč v hišo, ko bo najbolj mrzlo?
Odgovori