Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ni druge rešitva kot, da jih nosim ven in noter. Vsaj še 1 teden. Vsako tako nošenje vzame okoli 45 min. Ker ima moj rastlinjak 40 kvadratov se v mojem primeru sveče kot rešitev ogrevanja niso obnesle. Enaka temperatura je bila zunaj in znotraj. Ker imam 2 zadeve za merjenje sem se pač hotel prepričati na lastne oči. Pomaga pa če če vsa zadeva oblečena v mehurčke ali kaj podobnega._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Muha, kaj pa če vsaj del paradižnikov preneseš za čez noč v hišo, ko bo najbolj mrzlo?

Najbrž jih bom res morala. Rolling Eyes
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Jaz sem jih puščal na tleh rastlinjaka, ker zemlja akumulira toploto. Ko je šlo do nule ali malo nižje(ne vem če je bilo vsega skupaj 5 takih noči) sem jih še dodatno pokril s kopreno in ogreval na več načinov, s svečami v glinenih loncih ali pa z gorilnikom in nanj položeno šamotno ploščo. Letos so itak že v zemlji, kot so bili tudi leta 2016 ko je en dan konec aprila tudi snežilo in sem jih imel tudi zunaj že v zemlji. Pokril sem jih s kopreno in jim ni bilo sile. No letos bom za zunaj še počakal kakšen teden. Po napovedih je videti, da slane ne bo, tudi dejanska temp. je vedno vsaj eno do dve stopinji višja od napovedane (3°C min.) a še niso preveliki in lahko počakajo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ssem posadila v plastenjak, kupljen v Mimo vrsto, že dva tedna nazaj, dva paradižnika in 3 paprike. Največje sadike. Plastika je zdržala en teden, nato se je strgala, zato imam na eni strani ogromno luknjo in hlad, seveda.

Preživeli bodo, kako bodo pa rasli, bom še videla._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Živa, a lahko reklamiraš? Če ne pa zalepi s širokim lepilnim trakom.
Pri nas imamo oba plastenjaka kupljena pri Profilplastu. Cena je bila ugodna, obakrat pa sem izbrala debelejšo, 4-letno folijo, termično, z dodatkom proti rosenju. Na novejšem, ki ga imamo od leta 2014, je še brezhibna, sploh ne morem verjeti, da ga imamo že toliko časa, na manjšem, ki je od leta 2011, smo jo zamenjali lani, čeprav bi zdržala še nekaj časa.
živa

Lahko reklamiram, vendar moram vse dati nazaj in mi vrnejo kupnino. Plastike nimajo na zalogi niti ne celega rastlinjaka in ne menjajo. Ker nisem za vračilo konstrukcije, ki je močna, se je mož odločil, da bo dal tanek leksan gor ali nekaj podobnega.

Mimo vrste ne kupim ničesar več (to je moj prvi in zadnji nakup)._________________Lp, Živa
živa

Moj rastlinjak podjetja Rar novi ima plastiko odlično po več kot 8-ih letih. Razlika med Rar novi in Sch. je v odpiranju vrat. moj ima drsna vrata, Sch. pa klasična._________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Živa, tako s strani brez konkretnih podatkov o plastenjaku (vsaj link), ne moremo soditi, sploh nimamo občutka o kakšnem je govora. Poleg tega je za rastlinjake namenjena posebna tema, da ne smetimo tukaj. (lahko pa objaviš povezavo v tamkajšnjo temo)

Mimovrste je čisto spodobna spletna trgovina, ne rečem pa, da so vsi artikli vredu. V to se moramo kupci, žal prepričati sami.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pri nas je bilo vse belo.
Paradižnik, papriko in feferone imam že kakih 14 dni v neogrevanem velikem rastlinjaku. Ta večji, ki že cvetijo, so v dodatnem sobnem rastlinjaku v tem zunanjem, nocoj sem jih dodatno oblekla v originalno odevalo, ostali so v gajbicah na tleh rastlinjaka (9m na dolgo), Pokrila sem jih s kopreno in ni videti, da bi jim bilo kaj hudega. V hiši so mi preveč divjali, pa svetlobo imajo tu bolj enakomerno in več._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Listi mojih paradižniko postajajo svetlo zeleni.Kaj jim primankuje oz. kaj jim moram dodati. Za začetek jih mislim zaliti s koprivnim čajem.
Bo to dovolj?_________________lp
Davorin
Odgovori