Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2013
Rocoto tudi meni še ni čisto "preštudiran", kaj ga bolj muči.
- Klima mu sigurno ni po godu; v Andih je hladneje, predvsem pa ni takih temperaturnih skokov. Sicer najdem na spletu junake, ki se hvalijo, da ga postavijo na celodnevno sonce - pa pozabijo navesti s kakšno temperaturo "opletajo" ... .
- eni trdijo, da ni samooploden, vendar je dejstvo, da tudi en sam grm rodi.
Se pa res zelo težko oplodijo brez pomoči drugega Rocota, torej naj bi bila vsaj dva grma; toplo pa priporočajo 3 do 6 grmov. Eden od kompromisov je lonec z dvema rastlinama - kot minimum.
Lani sem imel tri različne sorte (4 grme), letos imam samo dva grma.
Če cvetovi odpadajo, niso bili oplojeni iz več razlogov in eni zelo od srca priporočajo celoletno pomoč s čopičem .
LP_________________mfranc
- Klima mu sigurno ni po godu; v Andih je hladneje, predvsem pa ni takih temperaturnih skokov. Sicer najdem na spletu junake, ki se hvalijo, da ga postavijo na celodnevno sonce - pa pozabijo navesti s kakšno temperaturo "opletajo" ... .
- eni trdijo, da ni samooploden, vendar je dejstvo, da tudi en sam grm rodi.
Se pa res zelo težko oplodijo brez pomoči drugega Rocota, torej naj bi bila vsaj dva grma; toplo pa priporočajo 3 do 6 grmov. Eden od kompromisov je lonec z dvema rastlinama - kot minimum.
Lani sem imel tri različne sorte (4 grme), letos imam samo dva grma.
Če cvetovi odpadajo, niso bili oplojeni iz več razlogov in eni zelo od srca priporočajo celoletno pomoč s čopičem .
LP_________________mfranc
Jaz imam enega Rojota, in enega Yellow - na balkonu, 10l lonec, jutranje sonce tam do nekje 13ure, sta cca. 2m narazen, opraševalcev še nisem zasledil, in tudi jaz se ne grem čebelice.
Za moje bi skoraj lahko rekel da je za to odpadanje cvetov krivo vreme v zadnjih 14dneh - temp. nihanja. Prej nisem opazil kakšnega masovnega odpadanja cvetov.
Na obeh je že nekaj plodov - Rojo je trenutno v prednosti, danes sem jih tudi "zacahnal" kateri bodo šli za seme - vendar se mi zdi da bo to še trajalo
Za moje bi skoraj lahko rekel da je za to odpadanje cvetov krivo vreme v zadnjih 14dneh - temp. nihanja. Prej nisem opazil kakšnega masovnega odpadanja cvetov.
Na obeh je že nekaj plodov - Rojo je trenutno v prednosti, danes sem jih tudi "zacahnal" kateri bodo šli za seme - vendar se mi zdi da bo to še trajalo
no da še jaz malo opišem mojo letošnjo chilli avanturo. Na morju čista katastrofa zaradi parih neurij in toče, lepo mi je delal Cayenne in Habanero ki sta bila v loncih in prestavljena na varno. Peter chilli in Ancho Poblano sta lepo cvetela vendar so vsi cvetovi tudi že oplojeni odpadali :-( talo da ne bo niti za seme... Ljubljana, Anaheim, Jalapen, Hungarian Wax polni in zreli, Rocooto, Habanero, TPC, Fatali polni vendar še vsi nezreli se mi zdi da bo sredi septembra vse pisano :-) Peter in Anco tudi v Ljubljani brez enega samega ploda, oba še vedno cvetita Največi iziv bo prestaviti Rocooto iz vrta v lonec namreč visok je cca 120cm prav toliko je tudi širok. Imam Jalapeno križanec ki je prav zanimiv. Kaka slikca še pride
LP, Dejan
LP, Dejan
Včeraj zaradi firbca odtrgal še zelenega Trinidad scorpion moruga yellow. Razrezal na četrtine, pobral ven semena in poleg pice pojedel četrtino razrezano na mini koščke. Moram reči da ima prav zanimiv vonj ter okus (me spominja na Trinidad perfume, vendar ne tako izrazit), po mojih ocenah ima trenutno okoli 20000skovilov. Okus mi je zelo všeč, vendar me skrbi kaj bo s skovili ko bodo dozoreli...
Ancho poblano je kar lepo obdarjen, vendar se še noben ne barva. Sem že odtrgal ene 3 zelene plodove in poskusil, ampak je še vedno sladka paprika.
Ancho poblano je kar lepo obdarjen, vendar se še noben ne barva. Sem že odtrgal ene 3 zelene plodove in poskusil, ampak je še vedno sladka paprika.