Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Strune

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

A Strunal je že kdo uporabil? 14 dni po uporabi se ne sme saditi, da gnojilo razpade.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Slovesno ugotavljam, da Nemastar proti strunam NE deluje. Vsaj tisti, ki je proti bramorjem ne. Obstaja še kakšen namensko za strune, pa ga nisem našla?
Meni je deloval proti bramorju in proti strunam. Je pa občutljiv: z njim sem morala zaliti vso površino pa še nekaj naokoli, pri primerni temperaturi (sem pozabila, kateri) in še potem vzdrževati vlago (če bi bila suša, se ti zajedalci ne bi mogli razviti). Dve leti se mi že obnese. Letos ga še nisem naročila, ko je tako hladno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Plamenka je napisal/a:
A Strunal je že kdo uporabil? 14 dni po uporabi se ne sme saditi, da gnojilo razpade.

Nisem še.
Sem pa nedolgo nazaj brala o nekem gnojilu,mislim da ga je imela kalia-merkur v Logatcu ki naj bi te strune odganjal,uničeval,ne vem točno.Je pa pisalo da je na osnovi Neem-a.
Bom šla ta teden tja in se malo bolj pozanimala._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami je napisal/a:
Meni je deloval proti bramorju in proti strunam. Je pa občutljiv: z njim sem morala zaliti vso površino pa še nekaj naokoli, pri primerni temperaturi (sem pozabila, kateri) in še potem vzdrževati vlago (če bi bila suša, se ti zajedalci ne bi mogli razviti). Dve leti se mi že obnese. Letos ga še nisem naročila, ko je tako hladno.

Delala sem točno po navodilih. Septembra, ko je bila temperatura ravno prava, moče dovolj in tudi zalivala sem vse kot predpisano. Bi rekla, da ti strun tako ali tako ne bi imela. Bila sem skeptična že zato, ker v opisu strun nikjer ne omenjajo, torej niti ni mišljeno, da bi učinkovalo nanje. A, ker so mi delale hudo nadlogo, sem si rekla: "Pa poskusimo še to". Enak ne-učinek je bil pri sosedi, s katero sva skupaj nabavili zadevo in istočasno škropili.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plamenka, Strunal sem uporabljala, ni bil prav učinkovit. Čeprav sem se držala navodil.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Sem našla na netu.
Ali je kdo uporabljal tole:

Imajo v meni najbližji Kaliji in bi šla iskat ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Neem cake, zanimivo, ima kdo že izkušnje, da res deluje?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Neem cake, zanimivo, ima kdo že izkušnje, da res deluje?

Hm, ne vidim razloga, da, v primeru, da res deluje na strune, da ne bi deloval še na mnoge, nam koristne, organizme v tleh. Torej? Question
Nazadnje urejal/a metuljc 05 Maj 2019 21:17; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Saj za strune me zanima. Tistemu, kar pišejo prodajalci kar ne morem stoodstotno zaupati, izkušnjam pa.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, si res pripravljena žrtvovati večino živih bitij na vrtu za to, da odstraniš, čeprav najbrž le začasno, strune?
Odgovori