Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

California

Odgovor Napisal/-a California »

Pozdravljeni, mogoče kdo ve kaj se dogaja z mojo asiminco (Georgia) v rastlinjaku?

[/img][url][/url]_________________Lep pozdrav
Vlado
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

California je napisal/a:
Pozdravljeni, mogoče kdo ve kaj se dogaja z mojo asiminco (Georgia) v rastlinjaku?
[/url]

V določenem času razvoja spodnjih treh listov, je bilo prevlažno in prevroče. Glede na to, da so novi trije normalni, so sedaj pogoji v redu.

LP, Andrej
California

Odgovor Napisal/-a California »

Oh super, tole je rezultat mojega obiska pri tebi lansko leto.

Lep pozdrav,_________________Lep pozdrav
Vlado
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

No, naš najmlajši sadjar je bil včeraj zelo aktiven. Svečano in ponosno mi je oznanil, da je čisto vse mlade vejice z asimine potrgal. Crying or Very sad
Pa ravno cvetovi so bili nastavljeni.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Joj, kako bi ga jaz naklofal po riti ...
Pa če potem pride socialna, policija, vojska, specialci, FBI, ISIS, papež ali marsovci !!!

Moji dve mladi asimini sta ves čas zavarovani z en meter visoko mrežo, z odrezanim robom na vrhu ( da so ostre špičke gor ).
Da po kakem naključju slučajno ne bi kakšno živo bitje poskusilo karkoli odtrgati/odgrizniti.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Imam 17 različnih asimin (+1, če se bodo prijele letošnje cepljenke). Tako, da me ne razjezi preveč, če mi jih kdaj obdelajo kokoši. So se pa spravile vsako leto na eno in ji redno odžirale mlado listje. Olistala se je šele pozno poleti. Ta je 2 leti za ostalimi. Medtem, ko njene vrstnice cvetijo že drugo leto, ta še ne bo cvetela.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Tudi asimina naj rodi šele, ko je dovolj velika._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Boštjan

Odgovor Napisal/-a Boštjan »

V torek bo ponekod slana. Je potrebno mlade asimine v takem primeru zavarovati s kopreno? Jaz sem letos posadil tri mlade asiminice pa me zanima, da mi ne pozebejo, ker že poganjajo čisto majhni lističi...
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Ko začnejo rasti, so zelo občutljive na nizke temperature. Ovijanje v kopreno bo pomagalo, če bo 2-3ure malo pod ničlo. Če bo minus že okrog polnoči, pa bo potrebno pod kopreno dodati še kakšno svečko.

LP, Andrej
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Tole asimino sem cepil pred dvema tednoma in brst počasi kaže zeleno barvo...je to že znak za veselje ?

Odgovori