Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Strune
Sem ravno razmišljala, potem si pa še ti, Aladin, omenil kokoši. Lani in mislim da predlani sem se pritoževala, da so ptiči kljuvali solato. Lani je bila na eni gredici prvič zaščitena z mrežo, letos pa spet in ravno na tej gredici so bile letos strune. No, trenutno so pod nastavljenim krompirjem samo še dvojnonoge ali nekaj podobnega.
Lahko da so prej ptiči pobirali strune, saj so vsako jutro, ko sem prišla, vzleteli.
Mreža je zdaj iz solate odstranjena, umaknila pa sem tudi figurico sove, ki sem jo zadnjič postavila tja.
Lahko da so prej ptiči pobirali strune, saj so vsako jutro, ko sem prišla, vzleteli.
Mreža je zdaj iz solate odstranjena, umaknila pa sem tudi figurico sove, ki sem jo zadnjič postavila tja.
muha je napisal/a: |
Delala sem točno po navodilih. Septembra, ko je bila temperatura ravno prava, moče dovolj in tudi zalivala sem vse kot predpisano. |
Jaz vsako leto pošpricam sedaj v začetku sezone in zadeva pri meni deluje. Mogoče je septembra prepozno? Prvo leto ni bilo velikega učinka, vsako naslednje pa je bilo bolje.
Pri meni so kokoši problem, ker sem predaleč in prenočišča nimajo. da jih lisica ali katera druga žival ubije, si pa naredim škodo. Sem pa razmišljala, da si jih sposodim. bom jeseni to naredila in jih usmerjala, kam naj grejo. strune so res par cm pod površino zemlje. Kosi zelo pridno nosijo hrano iz njive in pokošene trave okoli dreves, verjetno deževnike, ker imajo v kljunu velik zalogaj. morda kaj drugega, ne vem, mogoče pa tudi strune. Ampak te sreče verjetno nimam._________________Lp, Živa
brbr je napisal/a: |
Ko sem lani sadila krompir, sem v vsako jamico položila še košček/dva posušenega divjega kostanja (plodove sem nabrala jeseni in jih posušila, ker naj bi odganjali strune). Krompir ni bil nič strunast. MUha, kot praviš: ali kostanj deluje, ali pa lani ni bilo leto strun... |
muha je napisal/a: |
brbr: O, tole z divjim kostanjem bom zagotovo preverila naslednjo pomlad, ali morda že kar jeseni, saj takrat strune še vedno poredno migljajo okrog korenin solatnic. Leto strun je pa zagotovo bilo, vsaj pri meni. Vse posajene sadike radiča so mi razredčile za 90 %. |
-
- Kraj: Domžale