Jaz gojim oranžne, Cosmos sulphureus, za barvanje volne. Se mi tudi lepo zasejejo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cosmos - kozmeja
Ko je Češnca organizirala nakup semen (mislim, da iz Belorusije?), sem naročila semena za štiri rastline, med njimi tudi rjavo kozmejo. Vrečke trenutno ne najdem in ne vem na pamet, kateri Cosmos je to. Pisalo je, da je rjave barve in sem ga vzela, da bi se pokombiniral z oranžnoim, ki ga gojim že več let.
Evotigana:
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Evotigana:
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zraste zares ogromna. Na vrtu in doma v lončku je višja od mene. Vrtna je tudi izredno košata. Cveti pozno: tale je vzcvetela doma, vrtna še ni odprla popka, bo pa vsak čas.
Bom zelo pazila, da se mi ne razseje po vrtu, kjer imam raje kakšno oranžno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Bom zelo pazila, da se mi ne razseje po vrtu, kjer imam raje kakšno oranžno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Evo, tule so prvi cvetovi. Na prvih dveh slikah je prvi cvet, ki je cvetel štiri dni, ne da bi venel. Naslednja dva sta še malo večja in malce bolj intenzivne barve, a ne tako rjavkaste, kot je na fotografiji.
Res lepa rožica, le preveč košate rasti, vsaj za moje trenutne vrtne kapacitete.
Ladka s Povelj, Bahnkova
Res lepa rožica, le preveč košate rasti, vsaj za moje trenutne vrtne kapacitete.
Ladka s Povelj, Bahnkova