Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Škarje za obrezovanje
Ne najdem na brzino prave teme, ampak če koga zanima, kako uporabljat svoje nove škarje, pol se mu splača poklicat Petra Ribiča.
Obveščamo vas, da bo v letošnjem letu še dvakrat potekal tečaj: OBREZOVANJE IN NEGA SADNEGA DREVJA, in sicer:
četrtek, 17.03.2016
ter
torek, 29.03.2016
Vabljeni v našo družbo!
Lepo vas pozdravljamo/With best regards.
Peter Ribič
________________
Peter RIBIČ, spec.
org. nef. izobraževanja odraslih / Org. of Inf. Adult Education
Biotehniški center Naklo / Biotechnical Centre Naklo
Enota: MIC
Strahinj 99, 4202 Naklo
Tel.: +386 4 2772-120 Gsm: +386 41/499-936
Fax: +386 4 2772-118
Email: tecaji@bc-naklo.si
Skype: peter.ribic
Web: www.bc-naklo.si
Obveščamo vas, da bo v letošnjem letu še dvakrat potekal tečaj: OBREZOVANJE IN NEGA SADNEGA DREVJA, in sicer:
četrtek, 17.03.2016
ter
torek, 29.03.2016
Vabljeni v našo družbo!
Lepo vas pozdravljamo/With best regards.
Peter Ribič
________________
Peter RIBIČ, spec.
org. nef. izobraževanja odraslih / Org. of Inf. Adult Education
Biotehniški center Naklo / Biotechnical Centre Naklo
Enota: MIC
Strahinj 99, 4202 Naklo
Tel.: +386 4 2772-120 Gsm: +386 41/499-936
Fax: +386 4 2772-118
Email: tecaji@bc-naklo.si
Skype: peter.ribic
Web: www.bc-naklo.si
franci je napisal/a: |
Zanimajo me vaša mnenja-izkušnje, glede izbire škarij. Ko sem malo bolj pregledoval na Youtubu prispevke o obrezovanju sem opazil precejšnjo uporabo dvorezinskih škarij. Menda se največ uporabljajo za koščičarje in cepiče, ker imajo gladek rez, tudi sila potrebna za odrez naj bi bila manjša. Ali kdo uporablja kaj podobnega. Sam sem nabavil spodnje, pa komaj čakam, da pridejo na vrsto, režejo do 25mm, za kaj več sem pa tudi dosedaj uporabljal žagico: http://eshop.filodecespugliatore.it/store/forbice-potatura-forbice-potatura-professionale-vesco-p-1177.html |
Takšen sistem kot imajo škarje firme Kuker, ki so zelo zelo hvaljene. Sploh naši južni sosedje precej uporabljajo Kuker škarje in jih zelo hvalijo. Samo cene Kuker-ja so bistveno višje.
Na koncu sem nabavil Felco 8. V primerjavi z Lowe 8 so Felco veliko mehkejše za rokovanje. Tudi rezilo in čeljust sta po videzu sodeč bolj primerna za lažji dostop pri obrezovanju. V vseh detajlih veliko bolje sedejo v roko. Čeprav sem bil že kar trdno odločen za Lowe 8, sem na koncu raje sledil občutku.
Slabo se gotovo nisi odločil!
Zelo verjetno je katere škarje so "najboljše" precej odvisno tudi od roke tistega, ki jih vihti.
So me pa presenetile wolf garden škarje, ki jih je predlagal ferdo. Mene bi bilo kar strah kupiti aluminijaste škarje. Bi z zanimanjem povprašal: do koliko debeline v praksi lahko odrežejo. Vsaj za nas pozabljive, ko včasih pozabimo žagico potem pa od škarij preveč pričakujemo...
Zelo verjetno je katere škarje so "najboljše" precej odvisno tudi od roke tistega, ki jih vihti.
So me pa presenetile wolf garden škarje, ki jih je predlagal ferdo. Mene bi bilo kar strah kupiti aluminijaste škarje. Bi z zanimanjem povprašal: do koliko debeline v praksi lahko odrežejo. Vsaj za nas pozabljive, ko včasih pozabimo žagico potem pa od škarij preveč pričakujemo...
franci je napisal/a: |
Zanimajo me vaša mnenja-izkušnje, glede izbire škarij. Ko sem malo bolj pregledoval na Youtubu prispevke o obrezovanju sem opazil precejšnjo uporabo dvorezinskih škarij. Menda se največ uporabljajo za koščičarje in cepiče, ker imajo gladek rez, tudi sila potrebna za odrez naj bi bila manjša. Ali kdo uporablja kaj podobnega. Sam sem nabavil spodnje, pa komaj čakam, da pridejo na vrsto, režejo do 25mm, za kaj več sem pa tudi dosedaj uporabljal žagico: http://eshop.filodecespugliatore.it/store/forbice-potatura-forbice-potatura-professionale-vesco-p-1177.html |
in kako se obnesejo?
V najnovejši številki revije VIP test (5/19 - Zveza potrošnikov) je med drugimi tudi test vrtnih škarij.
Najbolje so se odrezale Feico 2, naslednje za njimi Stihl PG 10, ki imajo najboljše razmerje cena:kvaliteta.
Skupno je testiranih 17 tipov. Najboljše so dosegle 86 točk, najslabše (žal imam take jaz doma) pa samo 30. Pritrjujem oceni.
Najbolje so se odrezale Feico 2, naslednje za njimi Stihl PG 10, ki imajo najboljše razmerje cena:kvaliteta.
Skupno je testiranih 17 tipov. Najboljše so dosegle 86 točk, najslabše (žal imam take jaz doma) pa samo 30. Pritrjujem oceni.
moje izkušnje z Vip testi so porazne. ko sem kupila izdelek, ki so ga priporočali kot najboljši (kruhomat, polnilnik baterij...), je bilo to veliko slabše kot moj izbrani izdelek. Kruhomat je v omari, stari, kupljen pred njim, pa v uporabi. Sedaj se ravnam po njihovih testih le pri nakupu npr. kozmetike, ker imajo vse sestavine navedene, pri sredstvih za pomivanje (zanimivo, Lidlov izdelek za ročno pomivanje posode naj bi bil najbolj učinkovit).
Profesionalni sadjarji so priporočali škarje na L (ko sem se udeleževala obrezovanja sadja), mislim, da so Lowe, nisem prepričana, doma moram pogledati. Vsekakor se začne znamka na L. Odlične škarje. To povem, ker od mladih nog smo rezali trto z raznoraznimi škarjami. Te škarje so zgodba zase. Meni delajo odlično že več kot 10 let._________________Lp, Živa
Profesionalni sadjarji so priporočali škarje na L (ko sem se udeleževala obrezovanja sadja), mislim, da so Lowe, nisem prepričana, doma moram pogledati. Vsekakor se začne znamka na L. Odlične škarje. To povem, ker od mladih nog smo rezali trto z raznoraznimi škarjami. Te škarje so zgodba zase. Meni delajo odlično že več kot 10 let._________________Lp, Živa