Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Proteus Anguinus Rose (Poezija)
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Proteus Anguinus Rose (Poezija)
(Prenos iz arhiva)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ime vrtnice: PROTEUS ANGUINUS ROSE
(Prevod: Vrtnica Človeška ribica )
Registration name: FAIproan
Exhibition name: Proteus Anguinus Rose
Žlahtnitelj: Irena Fabjan (2015), Slovenija
------------------------------------------------------------------------------
RAZRED: grmovnica (shrub)
BARVA: bleda, vaniljevo rumena, s svetlo roza drobnimi ali debelejšimi progami, lisami. Vsak cvet je drugačen. Redko popolnoma bledo rumenkast cvet brez prog.
CVET: srednji, velikost okrog 8-9 cm, polni, (preko 60 cvetnih lističev),
z enim ali nekaj cvetovi na veji,
VONJ: srednji
CIKEL CVETENJA:
-v več ciklih, prvo cvetenje spomladi (datum okrog 10.5.), hitro nastavi nove popke, drugo ...
POPKI: srednji,
LISTI: svetleči, spomladi svetleje, kasneje temneje zeleni, veliki,
RAST: deluje kot polplezalka, potrebuje prostor za vezanje vej, še posebej v mladi dobi
VIŠINA: do 150-200 cm
ŠIRINA: do 100 cm
UPORABA: v vrtu, ob opori, na travniku
ZDRAVJE: zdrava vrtnica
BELEŽKA ŽLAHTNITELJA: ime je dobila po notranji misli, nepričakovano, vodeno, opisano v Help me find.
STARŠI: Purple Splash x Abraham Darby
--------------------------------------------------------
Gornji cvet je prvi cvet, ki se je odprl na moji prvi precepljeni sadiki : ) Prav tako je rast celotne mlade sadike grma letošnja, poleg nje pa original, ki se še vedno razvija.
Drage imetnice Proteusa, v tej rubriki vas vabim, da objavljate slike in opise, kako se pri vas počutijo : )_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.Nazadnje urejal/a Poezija 14 Maj 2019 20:17; skupaj popravljeno 2 krat
Ime vrtnice: PROTEUS ANGUINUS ROSE
(Prevod: Vrtnica Človeška ribica )
Registration name: FAIproan
Exhibition name: Proteus Anguinus Rose
Žlahtnitelj: Irena Fabjan (2015), Slovenija
------------------------------------------------------------------------------
RAZRED: grmovnica (shrub)
BARVA: bleda, vaniljevo rumena, s svetlo roza drobnimi ali debelejšimi progami, lisami. Vsak cvet je drugačen. Redko popolnoma bledo rumenkast cvet brez prog.
CVET: srednji, velikost okrog 8-9 cm, polni, (preko 60 cvetnih lističev),
z enim ali nekaj cvetovi na veji,
VONJ: srednji
CIKEL CVETENJA:
-v več ciklih, prvo cvetenje spomladi (datum okrog 10.5.), hitro nastavi nove popke, drugo ...
POPKI: srednji,
LISTI: svetleči, spomladi svetleje, kasneje temneje zeleni, veliki,
RAST: deluje kot polplezalka, potrebuje prostor za vezanje vej, še posebej v mladi dobi
VIŠINA: do 150-200 cm
ŠIRINA: do 100 cm
UPORABA: v vrtu, ob opori, na travniku
ZDRAVJE: zdrava vrtnica
BELEŽKA ŽLAHTNITELJA: ime je dobila po notranji misli, nepričakovano, vodeno, opisano v Help me find.
STARŠI: Purple Splash x Abraham Darby
--------------------------------------------------------
Gornji cvet je prvi cvet, ki se je odprl na moji prvi precepljeni sadiki : ) Prav tako je rast celotne mlade sadike grma letošnja, poleg nje pa original, ki se še vedno razvija.
Drage imetnice Proteusa, v tej rubriki vas vabim, da objavljate slike in opise, kako se pri vas počutijo : )_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.Nazadnje urejal/a Poezija 14 Maj 2019 20:17; skupaj popravljeno 2 krat
Proteus je ena prvih vrtnic, ki pri meni pričnejo s cvetenjem. Je že skoraj v popolnem razcvetu in še dobra je, da je vzdržala vse neprenehno deževje.
Komaj danes začenjam opazati prve znake izmučenosti, ko je poleg vsega še zelo pihalo in premetavalo ter cefralo cvetove. Držiim jo v nižji obliki grma,
a vidi se, da bi se stegovala. Ker cvetovi padajo navzdol, bi bila verjetno tudi primerna za ob stebričku, pergoli ali drugi opori. Moram preizkusiti.
Zanima me, če jo je katera pustila na opori, kot plezalko?
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Komaj danes začenjam opazati prve znake izmučenosti, ko je poleg vsega še zelo pihalo in premetavalo ter cefralo cvetove. Držiim jo v nižji obliki grma,
a vidi se, da bi se stegovala. Ker cvetovi padajo navzdol, bi bila verjetno tudi primerna za ob stebričku, pergoli ali drugi opori. Moram preizkusiti.
Zanima me, če jo je katera pustila na opori, kot plezalko?
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.