Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Trajne balkonske zasaditve
-
- Site Admin
Trajne balkonske zasaditve
(Prenos iz arhiva)
Razmišljam o trajnih balkonskih zasaditvah. Včeraj sva se s sosedom pogovarjala o drevesih, ki so za v lonec - naj bi bila v bistvu vzgojena tako, da rastejo in rodijo v loncu. Pa sva se nekako strinjala, da bi malo zimzelenega, malo dreves, pa še kakšno korito za vmes.
Se je kdo že lotil kaj takega?
Irena
Se je kdo že lotil kaj takega?
Irena
Jaz,žal neuspešno.
Pozimi sem vedno pozabila zaliti ...............
Sicer imam v balkonskih koritih še vedno nekaj korit samo z lavando in na terasi imam v koritih z mrežo posajene robide in maline.
Vendar kot rečeno,jaz pozimi pozabim zaliti in marsikatera rastlina naredi svoj konec._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Pozimi sem vedno pozabila zaliti ...............
Sicer imam v balkonskih koritih še vedno nekaj korit samo z lavando in na terasi imam v koritih z mrežo posajene robide in maline.
Vendar kot rečeno,jaz pozimi pozabim zaliti in marsikatera rastlina naredi svoj konec._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Ja, verjetno bo res treba zalivat.
Ko bom pregladala kaj in kako, bom začela najprej z eno sadiko, da vidim, kako to uspeva. Maline in robide bi verjetno bile najboljše. Pogovarjala sva se o belih marelicah, češnji, češplji - do zimzelenih še nisva prišla.
Če bi slučajno kdo imel že kaj, me zanima, kako se v realnosti to obnese..
Irena
Ko bom pregladala kaj in kako, bom začela najprej z eno sadiko, da vidim, kako to uspeva. Maline in robide bi verjetno bile najboljše. Pogovarjala sva se o belih marelicah, češnji, češplji - do zimzelenih še nisva prišla.
Če bi slučajno kdo imel že kaj, me zanima, kako se v realnosti to obnese..
Irena
Melona,
zdaj sem videla pri trendovskih balkonskih zasaditvah vrtnice. Moje izkušnje z njimi do danes so samo v gredicah. Misliš, da bi bila kakšna, ki bi ji korito bilo dovolj. Namen imam večja korita, za na tla, pa eno korito na balkon. Ko hodim po Ljubljani, vidim da imajo na balkonih marsikaj....
zdaj sem videla pri trendovskih balkonskih zasaditvah vrtnice. Moje izkušnje z njimi do danes so samo v gredicah. Misliš, da bi bila kakšna, ki bi ji korito bilo dovolj. Namen imam večja korita, za na tla, pa eno korito na balkon. Ko hodim po Ljubljani, vidim da imajo na balkonih marsikaj....
Pri zasaditvah v lonce, korita, hoboke ipd. je večja nevarnost, da v hudem mrazu zmrzne, veliko prej kot tisto, kar je posajeno v zemljo v tla, ker pač mraz prodira v notranjost z vseh strani. V takih razmerah sem jaz ovijala s filcem pa še s čim, kar sem že pozabila, tudi v notranji prostor sem začasno prenesla. Kaj mi je pa tudi pomrznilo (korenine) in spomladi ni več ozelenelo.
Trenutno imam od okrasnih neke xyz vrtnice, nizke grmičaste, drobno in obilno cvetoče, ki so zadnjo, milo zimo preživele brez vsake škode._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Trenutno imam od okrasnih neke xyz vrtnice, nizke grmičaste, drobno in obilno cvetoče, ki so zadnjo, milo zimo preživele brez vsake škode._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
No ja, ni tako malo dela. Sem našla en link
https://www.slonep.net/vrt-in-okolica/drevo-in-grm/vodic/sajenje-dreves-in-grmov-v-posode
https://www.slonep.net/vrt-in-okolica/drevo-in-grm/vodic/sajenje-dreves-in-grmov-v-posode
Irena je napisal/a: |
Lpmami, grmičaste vrtnice praviš - lahko poslikaš, da si bolje predstavljam; Korita pa bi bilo mogoče dobro izolirat (mogoče dvojno lite in med tem ena izolacija). |
Pa še to: tudi poleti je treba posode dobro zavarovati, da jih žgoče sonce ne pregreje (in se korenine ob zalivanju dobesedno skuhajo)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova