Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Trajne balkonske zasaditve

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Grmovnice v posodah se mi zdijo smiselne samo v mestih sredi betona in stisnjenih naseljih, kjer skoraj ni koščka zemlje med stavbami. Tam, kjer živiš ti Irena, sredi narave, bi znalo izpasti preveč bohotno.

Sama sem že večkrat razmišljala o zimski zasaditvi korit na balkonih (veje iglavcev, listavcev in podobno) , pa sem se vsakič prepričala, da v bližini gozda za to res ni potrebe. Da je včasih manj več. Pa tudi za oči je dobro, če se večkrat zazreš nekam v daljavo, namesto, da vse gledaš od blizu. Wink Laughing

To je samo moje mnenje. Če se boš ti dobro počutila, se temu nikar ne odreci.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Muha, maš prav.
Vseeno pa sem sklenila, da bom verjetno imela bele breskve, češnjo in mogoče še kaj. Zasaditev je minimalna - po eno drevo na balkon.
Npr:
bela breskev na balkonu - pred hišo jo večkrat nese pozeba
tradicionalno korito maja z bršlinkami v kombinaciji
trajno korito.
zimzelene trajnice (jih je kar nekaj)
v kompoziciji mogoče z zimzeleno travo,...
mogoče dodaš tja kakšno prelargonijo....
in to bi bilo to.....

Misliš, da bi to šlo?
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

No, deževni vikend je bil kar produktiven. Ko sem prebrala kar nekaj člankov o trajnih zasaditvah, sem ugotovila, da je z njimi veliko preveč dela. Že sam načrt je kar drag (korita z drenažo,...) in potem zalivanje, gnojenje in še kaj čez celo leto, pa tudi zemljo je potrebno menjavat.

Na koncu sem tam kjer sem bila, vsako pomlad s koriti in rožami. Pride ceneje in je manj dela.

Če bi bila pa v bloku, je pa drugače. Tam nimaš vrta in ne zelenice in ne sadja in imaš čas za to. Pri meni je pa z oklico in vrtom veliko dela.

Tako da, obupala. Sem imela v mislih nekaj, kar ne zahteva toliko dela.
Ps.: Beli breskvi se nisem odpovedala.

Irena
Odgovori